Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Pas na vier races kunnen we zeggen wie favoriet is'

Volgens Lewis Hamilton is het voorlopig nog onmogelijk te bepalen wie de favoriet is voor de wereldtitel. Pas na de Grand Prix van Azerbeidzjan is het volgens de Brit mogelijk om te zeggen wie op poleposition staat om de titel te pakken.

Hamilton denkt dat de favoriet voor het kampioenschap Formule 1 pas na een aantal Grand Prixs aangewezen kan worden. De Brit ziet de top van de Formule 1 dicht bij elkaar blijven tot de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton verloor bij de Grand Prix van Australië van de Ferrari van Sebastian Vettel. Vettel gaat daarmee net als in 2017 direct aan de leiding van het kampioenschap. In 2017 hield het gevecht om de titel tussen Hamilton en Vettel lang aan. Pas na de Grand Prix van Singapore werd duidelijk dat Hamilton kampioen ging worden.

Hamilton spreekt uit ervaring, zo vertelt hij aan Sky Sports: "Je begrijpt pas na vier races wie het sterkste team is. Bahrein is pas de tweede race, dus ik heb ook geen idee wie favoriet is voor de titel." De aankomende Grand Prix van Bahrein is volgens Hamilton er eentje voor de rode bolides van Ferrari: "Ferrari is snel op de rechte stukken, dus ze zullen snel zijn in Bahrein. Ook de hitte is voor hen een voordeel, ze zijn altijd goed bij warme weersomstandigheden. Ondanks dat het een avondrace is, worden de banden zwaar getest. Dat is voor Ferrari een voordeel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"