Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Plannen Liberty hebben invloed op mijn toekomst in F1'

De plannen voor de toekomst van de Formule 1 worden vandaag gepresenteerd door Liberty Media. Deze plannen kunnen wel eens invloed hebben op wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit geeft aan dat zijn toekomst in de Formule 1 afhangt van de plannen.

De laatste jaren van de Formule 1 waren goed voor Lewis Hamilton. De Brit werd drie keer wereldkampioen in de laatste vier jaar. De huidige reglementen lopen nog door tot eind 2020 en vanaf 2021 gaat de Formule 1 op de schop. Lewis Hamilton laat zijn toekomstplannen mede afhangen van de plannen die Liberty Media vandaag presenteert. Hamilton heeft bij Mercedes een contract tot en met het einde van 2018. Hij is in gesprek met de Duitse renstal over een contractverlenging. De Brit zegt tegen BBC dat hij de nieuwe F1-plannen graag onder ogen komt voordat hij een contract tekent. "Het is altijd goed om de plannen eerst te horen voordat ik een contract teken. Die plannen kunnen mijn beslissing beïnvloeden voor wat betreft de lengte van mijn contract." Liberty presenteert de plannen op vrijdag in de hoop een competitievere en spannendere sport te creëren. Ferrari en Mercedes gaven al aan dat de plannen ervoor kunnen zorgen dat ze geen andere optie zien dan de Formule 1 te verlaten.

Hamilton (33 jaar) geeft aan dat zijn volgende contract heel belangrijk is: "Het volgende contract is waarschijnlijk de belangrijkste uit mijn carrière. Nu wordt de beslissing ook: hoelang wil je nog betrokken zijn bij de Formule 1? Dat wordt steeds belangrijker. Dit contract moet ik goed overdenken en niet overhaast tekenen." De viervoudig wereldkampioen ziet de toekomstplannen graag tegemoet: "Het is interessant om te zien waar de Formule 1 naar toe gaat. Het goede is dat ze de sport spectaculairder willen maken. In mijn ogen is het grootste probleem dat er zo veel mensen beslissingen nemen. Ik heb geen idee hoe het is om een teambaas of iets dergelijks te zijn, maar gelukkig zijn anderen wel geschikt voor die rol. Hopelijk kunnen zij de sport in de juiste richting duwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"