Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton vol lof over 'herkenbare' overstap van MotoGP-concullega

Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari kwam voor velen als een verrassing, maar de zevenvoudig wereldkampioen ziet dat hij niet de enige is die soortgelijke avonturen najaagt. MotoGP-coureur Marc Marquez kon dan ook rekenen op waardering van Hamilton na de aankondiging van zijn eigen nieuwe avontuur bij het fabrieksteam van Ducati.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kondigde nog voor het begin van dit seizoen zijn overstap naar Ferrari aan en ook in andere klassen van de motorsport wordt zijn voorbeeld nu gevolgd. Zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Marquez zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor het team van Ducati en zwaait Gresini, zijn huidige team en tevens het satellietteam van Ducati, daarmee na één seizoen al vaarwel. 

Hij won al zijn zes titels in zijn tijd bij Honda, maar besloot het team eind 2023 te verlaten voor een nieuw avontuur. Met een historische overstap in het vooruitzicht hoopt de Spanjaard een volgend succesvol hoofdstuk toe te voegen aan zijn carrière. 

Marquez kan in ieder geval rekenen op waardering van zijn concullega's, want Hamilton is wel te spreken over de overstap van de Spanjaard. Net zoals zijn overstap naar Ferrari zette ook de aankondiging van Marquez de MotoGP-wereld op stelten en de zevenvoudig Formule 1-kampioen kon zijn enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken schuiven.

De overstap van Marquez doet Hamilton denken aan zijn eigen nieuwe uitdaging en tegenover onder meer RacingNews365 benadrukt hij dat hij de nieuwe uitdaging van zijn concullega wel kan waarderen. "Die overstap is echt geweldig. Ik bedoel, hij is gewoon ongelooflijk... Het zal echt gaaf zijn om Marquez bij Ducati te zien. Dat is altijd echt een coole motor geweest!"

"Vanuit het perspectief van een atleet, of in ieder geval van een coureur, is het sowieso herkenbaar, maar voor de buitenwereld denk ik ook wel. Als je al heel lang dezelfde baan hebt, is het toch geweldig om iets nieuws te hebben? Een nieuwe omgeving, een nieuw bureau en allemaal nieuwe mensen om mee samen te werken. Gewoon een nieuwe uitdaging."

De beide heren gaan dus allebei een nieuwe uitdaging aan en worden daarmee vrijwel volledig in het diepe gegooid. "Er komen ook zenuwen bij kijken en er zullen altijd dingen zijn waar je onzeker over bent. Misschien wordt je wel onzeker omdat je niet weet hoe je in een omgeving past, want dat is gewoon spannend. Maar het is wel geweldig om met open armen verwelkomd te worden in een nieuwe omgeving, dat is echt gaaf. Ik kan echt niet wachten om hem bij Ducati op die motor te zien."

Ik ben echt enthousiast over de toekomst van de sport'

Het is overigens niet gek dat Hamilton wel begrijpt hoe Marquez zich voelt, want de Formule 1 en MotoGP verschillen niet zo gek veel van elkaar. De beide competities staan al langere tijd te boek als de koningsklassen binnen de eigen discipline, maar recent werd de gelijkenis nog wat kracht bijgezet. 

Liberty Media, het bedrijf dat in 2017 de Formule 1 overnam, kondigde recent aan ook de MotoGP over te nemen. We weten inmiddels allemaal hoe dat eindigde voor de Formule 1, want de populariteit van de sport groeide aanzienlijk dankzij de Netflix-serie Drive to Survive. Ook financieel worden er aardig wat vruchten geplukt van het succes en als het aan Hamilton ligt staat de MotoGP een soortgelijke groei te wachten.

"Ik ben echt dol op de MotoGP en ik ben logischerwijs heel erg enthousiast over de toekomst van de sport. Ik denk echt dat ze veel kunnen leren van wat er de afgelopen jaren is gebeurd met de Formule 1, vooral na de komst van Liberty Media. Daar zal echt wel groei uit voortkomen, ook in de MotoGP. Maar ongeacht een eventuele groei in populariteit, het racen in deze klasse is echt geweldig."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren