© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Reactie Vettel na winst op Silverstone teken van zwakte'

20 jul. 2018 09:48 Wanda Bisschop 3 reacties
Lewis Hamilton domineerde de afgelopen jaren de GP van Engeland maar moest tijdens de laatste editie met lede ogen toezien hoe zijn grootste uitdager Sebastian Vettel er met de zege vandoor ging. Uitgerekend op het 'heilige' grond van Mercedes waardoor Vettel zich liet verleiden tot de uitspraak 'We hebben ze in eigen huis verslagen'.

Hamilton niet bezig met revanche op Hockenheim

Dit weekend keert het Formule 1 circus terug naar Duitsland en kan Hamilton dus hetzelfde doen als Vettel, namelijk winnen op het thuiscircuit van zijn grootste concurrent. Toch hoeven we er niet op te rekenen dat de regerend wereldkampioen een eventuele zege dan op die manier gaat vieren.

"Zo denk ik totaal niet. Zo'n uitspraak hoort ook niet bij mij. Om eerlijk te zijn, ik vind dat eigenlijk een teken van zwakte dat je na een race op zo'n manier daarop wijst. Het beïnvloedt mij totaal niet, ik concentreer me liever op wat ik moet doen," aldus Hamilton in gesprek met Speedweek.

Hamilton heeft al meerdere races vanaf pole gewonnen maar geeft duidelijk de voorkeur aan races waarin hij meer strijd heeft moeten leveren.

"Zeges zijn voor mij eigenlijk nogal relatief. Ik heb races gehad waarin ik mij een weg naar voren moest banen maar die ik dan niet won terwijl het voor mij wel als een overwinning voelde. Ook heb ik races gehad die ik domineerde maar zo'n zege voelt eigenlijk een stuk minder omdat het dan zo gemakkelijk is gegaan. Ik laat liever zien wat ik kan, dat geeft veel meer voldoening. Natuurlijk wil ik in Duitsland winnen maar dat geldt voor elke race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen