Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton reageert op juridische stappen Massa omtrent F1-titeldrama 2008

Felipe Massa en een entourage advocaten proberen de Formule 1-titel van 2008 'terug te winnen' of een miljoenencompensatie te krijgen. Lewis Hamilton reageert.

Hamilton massa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

Terwijl de Formule 1 de titelstrijd van 2008 al jaren achter zich heeft gelaten, wil voormalig F1-coureur Felipe Massa het liefst een nieuwe uitslag zien van de strijd. Hij verloor de titel van Lewis Hamilton met slechts één punt verschil, maar met het schrappen van de Grand Prix van Singapore had Massa de titel veroverd.

In Singapore vond namelijk 'Crashgate' plaats, een van de grootste controverses in de Formule 1 ooit. De uitslag van de race werd echter niet geschrapt en dus werd Hamilton (uiteindelijk) kampioen. Anno 2023 is de saga nog niet voorbij: Massa wilde in eerste instantie bekijken of de uitslag veranderd kon worden, maar lijkt nu met een paar advocaten/adviseurs uit te zijn op een miljoenencompensatie vanwege gemiste inkomsten.

In Zandvoort werd er aan de media, waaronder RacingNews365, gevraagd naar hoe Hamilton naar de zaak kijkt. Hij wil het net als vele anderen achter zich laten. "Ik weet het echt niet. Ik focus me op wat er nu gaande is en ik probeer mijn team te helpen om terug in de titelstrijd te komen", aldus de Mercedes-coureur.

Wat er achter de schermen precies gaande is in de juridische strijd om zijn eerste F1-titel (toen voor McLaren), daar is hij nu dus niet mee bezig. "Ik focus me niet op wat er vijftien jaar geleden is gebeurd", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola