Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Hamilton reageert op ontluisterende kwalificatie voor GP Saoedi-Arabië

De kwalificatie voor Lewis Hamilton en Mercedes liep uit op een debacle. Als zestiende wist de Brit zich te kwalificeren voor de race van zondag.

Lewis Hamilton helmet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton erkende dat er geen technische problemen waren met zijn auto, maar zocht nog wel naar antwoorden na het debacle.

"Ik had grote moeite met de balans van de auto. Het is niet waar we willen staan", blikt de Mercedes-coureur terug bij Sky Sports.

Hamilton ontkent dat de aanslag in Djedda, gevolgd door een urenlang koortsig overleg tussen F1-organisatie en coureurs, van invloed was op zijn prestatie: "Nee, we zijn allemaal professionals. We hebben waarschijnlijk een verkeerde richting gekozen met de set-up."

Tegenover Viaplay is Hamilton eveneens kort van stof: "De auto was in de derde vrije training nog geweldig, maar we voerden enkele wijzigingen door. Nu was het een nachtmerrie om in te rijden."

Voor Lewis Hamilton was het zeer lang geleden dat hij in Q1 uit de kwalificatie vloog. De keer hiervoor was in 2017, toen Hamilton crashte tijdens de kwalificatie voor de Braziliaanse GP.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x