Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton reageert op ontluisterende kwalificatie voor GP Saoedi-Arabië

De kwalificatie voor Lewis Hamilton en Mercedes liep uit op een debacle. Als zestiende wist de Brit zich te kwalificeren voor de race van zondag.

Lewis Hamilton erkende dat er geen technische problemen waren met zijn auto, maar zocht nog wel naar antwoorden na het debacle. "Ik had grote moeite met de balans van de auto. Het is niet waar we willen staan", blikt de Mercedes-coureur terug bij Sky Sports. Hamilton ontkent dat de aanslag in Djedda, gevolgd door een urenlang koortsig overleg tussen F1-organisatie en coureurs, van invloed was op zijn prestatie: "Nee, we zijn allemaal professionals. We hebben waarschijnlijk een verkeerde richting gekozen met de set-up."

Tegenover Viaplay is Hamilton eveneens kort van stof: "De auto was in de derde vrije training nog geweldig, maar we voerden enkele wijzigingen door. Nu was het een nachtmerrie om in te rijden." Voor Lewis Hamilton was het zeer lang geleden dat hij in Q1 uit de kwalificatie vloog. De keer hiervoor was in 2017, toen Hamilton crashte tijdens de kwalificatie voor de Braziliaanse GP.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap