Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Red Bull lijkt een grote voorsprong te hebben'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is onder de indruk van de snelheid van Red Bull. De Brit moest meer dan zeven tienden toegeven op de snelste tijd van Daniel Ricciardo.

Het was Red Bull wat de klok sloeg in Baku op vrijdag. Mercedes had in de middag geen antwoord op het tempo van Ricciardo en Verstappen. Voor Hamilton is dat reden om zich zorgen te maken. "Ik had verwacht dat het veld dit weekend erg dicht bij elkaar zou zitten. Die verwachting was gebaseerd op de vorige races", blikte Hamilton terug. "Het was een redelijk goede dag voor ons en we konden ons programma afwerken. We hebben de rondes afgelegd zonder echte fouten en verzamelden daarbij veel informatie."

Verrassend genoeg wisten Hamilton en Bottas in de middag niet in de buurt te komen bij de snelste tijden. Mercedes lijkt ook in Baku te zoeken naar de juiste vorm. "We zijn niet snel genoeg. Red Bull ligt zeker voor op ons en ik kon ze niet bijhouden. We hebben nog werk te verrichten." " Ik denk dat Ferrari en Red Bull beide sneller zijn. Dat waren ze in China en dat waren ze hier ook weer. Red Bull lijkt daarbij veel extra snelheid gevonden te hebben."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"