Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton rekent voorlopig niet op vijfde wereldtitel

Lewis Hamilton denkt voorlopig nog niet aan een wereldtitel. De viervoudig wereldkampioen heeft nog moeite met de nieuwe Mercedes bolide. Hij vindt dat er nog veel progressie moet worden geboekt.

Lewis Hamilton zegevierde afgelopen zondag in de straten van Bakoe. Hij profiteerde optimaal van de fout van Vettel en de lekke band van teamgenoot Bottas. Toch was de viervoudig wereldkampioen niet erg blij met de overwinning aangezien hij geen sterke race had gereden. Na de teleurstelling in Australië, waar Lewis de zege verloor in de slotfase, lijkt Hamilton kwetsbaar te zijn en is hij niet meer echt overtuigend geweest. In gesprek met Sky Sports F1 vertelt de Mercedes-coureur dat hij een zware race had. ''Het was waarschijnlijk de moeilijkste race die ik me kan herinneren. In ieder geval de meest uitdagende race. De wind zorgde voor veel problemen en maakte het echt zwaar. Het leek wel alsof het een regenrace was.''

Door zijn overwinning gaat Hamilton nu aan de leiding in het kampioenschap. Desondanks voelt hij zichzelf niet de titelfavoriet. ''Zo voelt het op dit moment niet. Het is natuurlijk geweldig om bovenaan te staan in het kampioenschap, maar als we zo doorgaan hebben we meer van dit soort races nodig om voor de titel te vechten. We hebben een perfecte combinatie van snelheid en performance nodig. Voorlopig is er wel de snelheid maar de synergie van alle factoren is nog niet gevonden. Dit hebben we nodig voor de optimale prestatie. We moeten op veel gebieden verbeteren, hiermee doel ik ook op mezelf. Daar ga ik hard aan werken.'' Zo besluit de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"