Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Hamilton rijdt acht tienden dicht: "En er is nog meer te winnen"

Tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van China kwam Lewis Hamilton er totaal niet aan te pas. De Britse wereldkampioen verwachtte daarom niet al teveel van de kwalificatie, maar desalniettemin kwam hij in de allesbepalende sessie bovengedreven. Hamilton moest slechts 0,023 seconden toegeven op de pole en start in China als tweede.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Die poleposition is echter voor Mercedes-collega Valtteri Bottas. De Fin, het hele weekend al sterk, stormde bij het vallen van de vlag naar een verbetering van zijn tijd. Hamilton wist na een keurige eerste run niet meer sneller te gaan in diens tweede ronde en moet daarom genoegen nemen met P2.

"Na de teleurstellende trainingsresultaten heb ik niet opgegeven, ik bleef pushen", laat Hamilton na zijn kwalificatie op het Shanghai International Circuit weten. "Valtteri doet het geweldig, dit weekend. Op een gegeven moment was ik acht tienden van een seconde langzamer dan hem en om uiteindelijk zo kort op hem te staan is wel goed. Er is nog meer tijd te winnen, daar gaan we ons tussen nu en de race over buigen."

Waar Ferrari werd aangemerkt als de topfavoriet, daar ging Mercedes overtuigend met de eerste twee startplaatsen aan de haal. "De Ferrari's vliegen als raketten over het rechte stuk, maar het is duidelijk dat wij stappen hebben gezet in het bochtenwerk. Ik wil de Mercedes-collega's op de fabriek heel erg bedanken. Zonder hun toewijding en analyses van de testdagen en de vorige twee wedstrijden hadden we niet zo'n sprong kunnen maken."

Voor de 1000ste Formule 1-race staat Hamilton voor de 111de keer op de voorste startij.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China