Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ruikt het WK na overwinning Qatar: "Kom maar op met de laatste twee!"

Na het winnen van de Grand Prix van Qatar merkt Lewis Hamilton dat hij in bloedvorm is. De Mercedes-coureur heeft het gat met Max Verstappen verkleind tot slechts acht punten en heeft steeds meer zicht op de wereldtitel.

Vrij gemakkelijk kon Lewis Hamilton naar de overwinning rijden op het Losail International Circuit. "Het was best eenzaam vooraan", moet de Brit toegeven na afloop van de race. Mercedes en Hamilton konden in Brazilië en in Qatar een broodnodige inhaalslag doen in de titelstrijd met Max Verstappen. "We hadden die punten echt nodig, dit is een heel goed resultaat van het team", vervolgt Hamilton. Een tweestopper was uiteindelijk de beste keuze voor de titelkandidaten, al had niet elke coureur de luxe om een vrije pitstop te nemen. Hierdoor zagen we een chaotische slotfase met een aantal klapbanden, waaronder eentje bij Valtteri Bottas. "Ik kan niet wachten om de replay te zien en te bekijken wat er allemaal achter mij gebeurde. Ik snap niet waarom de banden eraan gingen. Ik ben enorm dankbaar voor de punten hier, wát een jaar. Twee keer achter elkaar winnen voelt heel goed, dit is een fijne stap naar de volgende twee races."

Hamilton enorm gemotiveerd

Niet alleen op het circuit is Hamilton volop bezig met de titelstrijd. Ook tussen de races door traint de regerend wereldkampioen keihard door, en dit merkt hij. "Alles voelt goed. Ik ben heel blij met de auto en ik voel me fitter dan ooit. Dit is heel positief." Met slechts acht punten verschil op Hamilton leidt Verstappen nog altijd het wereldkampioenschap. De Mercedes-bolide lijkt echter iets de overhand te hebben in de laatste races van het seizoen. Hamilton is klaar voor de laatste twee races in de strijd van 2021. "Kom maar op met de laatste twee!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"