Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton schrikt zich een hoedje na kleine minuut achterstand op Verstappen

Hij was een van de grote verliezers van het openingsweekend in Bahrein. Lewis Hamilton kwam door verschillende problemen niet verder dan P7, waar hij hoopte de strijd voor het podium aan te kunnen gaan.

Hamilton Bahrain race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Max Verstappen als winnaar van de GP van Bahrein over de finishstreep kwam, duurde het liefst vijftig seconden voordat Lewis Hamilton zijn race afsloot. De zevenvoudig wereldkampioen moest genoegen nemen met P7. Niet de start van het seizoen waarop hij op hoopte in zijn laatste jaar bij Mercedes. Vooral het verschil met Red Bull baarde hem zorgen.

"Ik hoopte echt dat het vandaag beter zou gaan, maar het was zwaar. De bandenslijtage is duidelijk hoog hier. Er zijn nog genoeg punten aan de auto waarop we we ons kunnen verbeteren. Maar we liggen verder achter op Red Bull dan we dachten dat we waren", reageert Hamilton bij Sky Sports.

Strijd met zijn Mercedes

Hamilton kende tijdens de race problemen met oververhitting van zijn wagen, waardoor hij niet altijd het gas vol open kon zetten. Ook klaagde hij over de boordradio over een kapot stoeltje. "Ik denk dat het vandaag gewoon een strijd was in de auto. Ik gaf alles, maar er was niet veel. We konden niet veel prestaties uit de auto halen in vergelijking met de anderen voor ons."

"Ik denk dat als ik me beter had gekwalificeerd, ik wel een paar plaatsen verder naar voren had kunnen finishen, want de laatste stint was goed. Ik heb veel ontdekt over de auto en over dingen die we kunnen verbeteren, en ik weet zeker dat het team dat ook kan", eindigt Hamilton hoopvol.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs