Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton schrikt van verschil met Verstappen en Norris: "Dat is veel..."

Lewis Hamilton was verrassend blij met zijn rondje tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, maar schrok na afloop stiekem toch wel een beetje van het grote verschil met Max Verstappen en Lando Norris. De Mercedes-coureur heeft er desondanks wel vertrouwen in dat ze dat gat tijdens de race weer kunnen dichten.

XPB 1287100 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes heeft de smaak eindelijk weer te pakken en dat blijkt. George Russell wist tijdens de Grand Prix van Canada al te verrassen met een welverdiende pole en derde plek tijdens de race, maar het bleef nog de vraag of de Duitse renstal die stijgende lijn ook voort kon zetten in Spanje. 

Lewis Hamilton kon dan ook opgelucht ademhalen toen hij, na een succesvolle kwalificatie, met een derde startpositie op zak aan mocht schuiven bij de persconferentie. "Het voelt echt heel goed om hier weer te mogen zijn. Ik heb deze bank echt gemist, ondanks dat hij niet van IKEA komt," grapte de zevenvoudig wereldkampioen. 

De Brit steekt verder ook niet onder stoelen of banken dat het team echt een serieuze vooruitgang teweeg heeft kunnen brengen. "Het is echt geweldig om te zien dat we beter worden. De afgelopen races zagen we al wel dat we steeds dichter bij de teams voor ons konden komen, maar ik denk zelfs dat er nog meer performance in de auto zit."

"Maar we rijden sowieso op het scherpst van de snede, dus we zullen het een en ander nog moeten verbeteren Maar ik ben vooral gewoon blij met mijn derde startpositie, want het is echt een goede plek om vanaf te mogen starten tijdens de race. Vooral met dat lange rechte stuk voordat we bij bocht één aankomen kan dit echt in ons voordeel werken."

Hamilton was naar eigen zeggen dus nog niet in staat om alles uit de auto te halen en schrok zelfs een beetje van het verschil met Norris en Verstappen. De zevenvoudig wereldkampioen kwam namelijk ruim drie tienden tekort op pole. "Dat is veel... Vooral op een baan als deze. Maar er is nog niets aan de hand, want ik denk echt dat we nog wat tijd hadden kunnen vinden. Dan zouden we misschien maar twee tienden tekort komen..."

"Op de baan heeft de concurrentie hoe dan ook een voordeel, maar dit resultaat toont wel aan dat we de goede richting nu eindelijk gevonden hebben. We hebben nog wat ideeën liggen om de auto de komende races te verbeteren, dus nu maar hopen dat het genoeg zal zijn om het gat met de andere teams voor eens en altijd te dichten."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership