Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton schuift 'geweldige' opvolger naar voren: "Hij kan Mercedes vooruit helpen"

Lewis Hamilton neemt na 2024 na twaalf jaar afscheid bij Mercedes. Als mogelijke vervanger van de 39-jarige Brit wordt een andere meervoudig wereldkampioen genoemd, namelijk Sebastian Vettel. Hoe kijkt Hamilton naar de Duitser?

Vettel Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zorgde voor een regelrechte shock door een paar weken voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen aan te kondigen dat hij in 2025 voor Ferrari gaat rijden. Daardoor moet de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell.

Een van de opties zou Sebastian Vettel kunnen zijn. De viervoudig wereldkampioen maakte aan het einde van 2022 een (voorlopig) einde aan zijn Formule 1-carrière, maar wordt nu in verband gebracht met een terugkeer in de koningsklasse van de autosport. De Duitser heeft al aangegeven een gesprek met Wolff te hebben gehad over het stoeltje bij de Zilverpijlen. Met een eventuele terugkeer treedt Vettel in de voetsporen van andere F1-kampioenen zoals Michael Schumacher, Kimi Raikkonen en Fernando Alonso, die allemaal terugkeerden nadat ze even uit de sport verdwenen.

Nu reageert ook Hamilton zelf op de geruchten dat Vettel misschien wel zijn stoeltje overneemt. "Je gaat het altijd missen. Het is de grootste sport ter wereld, het is de grootste ervaring ter wereld", zo vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. Daarbij doelt de Brit op de aantrekkingskracht van de Formule 1. "Het is het meest geweldige gevoel om met een groep mensen te werken en vervolgens te winnen en iets te bereiken. Voor mij is er niets dat ooit hetzelfde zal voelen."

Enthousiaste Hamilton

Hamilton en Vettel konden het ondanks hun rivaliteit in de sport altijd zeer goed met elkaar vinden en de zevenvoudig wereldkampioen ziet dan ook dat de Duitser een perfecte kandidaat is voor Mercedes. "Ik zou graag zien dat Seb terugkomt. Ik denk dat hij een geweldige optie voor het team zou zijn. Een Duitse coureur en een meervoudig wereldkampioen. Iemand die geweldige waarden heeft en dit team vooruit kan helpen, ik zou het geweldig vinden als hij terugkomt", zo spreekt Hamilton vol lof over zijn collega-wereldkampioen.

Andere coureurs die in verband worden gebracht met Hamiltons stoeltje zijn onder andere Aston Martin-coureur Fernando Alonso en Ferrari-man Carlos Sainz. Hij geeft toe dat hij geen specifieke coureur in gedachten heeft die hij graag als vervanger zou zien, maar Hamilton schetst wel de kwaliteiten waar hij hoopt dat Mercedes naar zal zoeken.

"Het enige waar ik om zou geven is het feit dat het team iemand aanneemt die integer is, op één lijn ligt met het team en waar het team naar toe gaat. Iemand met compassie, die in staat is om met geweldige mensen te werken en ze op te peppen. Er zitten zoveel geweldige mensen in dit team", zo legt hij uit.

"Sommige coureurs zijn egoïstischer dan anderen en sommigen zijn goede coureurs, maar zijn misschien niet het beste in teamverband. Ze (Mercedes, red.) hebben George al, hij is perfect voor het team. Om vervolgens een goede match naast hem te vinden, daarvoor hebben ze zoveel opties", zo sluit Hamilton af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"