Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Schumacher inspireerde mij over te stappen naar Mercedes'

Lewis Hamilton zag Michael Schumacher als zijn grote voorbeeld toen hij besloot de overstap te maken van McLaren naar Mercedes. De triomfen die Schumacher vierde met Ferrari, wilde hij met Mercedes vieren.

In een duo-interview met Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft Lewis Hamilton antwoord op de vraag waarom hij ooit voor Mercedes is gaan racen. "Niki Lauda had op enig moment namens Mercedes de interesse in mij al kenbaar gemaakt en we hadden al wat gesprekken gevoerd. Maar op een gegeven moment kwam Ross Brawn naar mijn moeders huis en daar zaten we samen aan de keukentafel."

"Dat was zo bijzonder. Ik groeide op en zag Michael Schumacher al die titels winnen met Ross Brawn op de pitmuur. Nu zat hij aan mijn keukentafel en vroeg hij me of ik bij Mercedes diezelfde Schumacher wilde opvolgen." "Ik vond het prachtig hoe Schumacher van een niet-winnend team zo'n dominante formatie wist te maken. Ik wilde met Mercedes eenzelfde traject bewandelen en daarin eenzelfde rol innemen als Schumacher deed bij Ferrari." "Het hoofstuk-McLaren liep bovendien op zijn eind. Ik had daar eigenlijk alles al gedaan en bereikt. In Mercedes zag ik een team in bloei en daar wilde ik deel van uitmaken. Mensen waarschuwde me voor de risico's, maar uiteindelijk leef je daar juist voor." Foto: De Mercedes W01 van Michael Schumacher naast de titel winnende W08 van Lewis Hamilton.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi