Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton slaat met de vuist op tafel: "Mercedes moet nú sneller worden"

Lewis Hamilton wil niet nog races moeten wachten op performance. Nee, hij wil het zo snel mogelijk en zal daarom zijn team achter de vodden zitten in de jacht op verbetering.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Alhoewel zowel Lewis Hamilton als George Russell dit seizoen al op het Formule 1-podium stond, kwam dit voornamelijk door de pech van Red Bull en Carlos Sainz. Mercedes heeft een aanzienlijke achterstand op Ferrari en Red Bull, die grotendeels veroorzaakt wordt door de problemen met het stuiteren.

Die problemen zullen volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff voorlopig nog niet opgelost worden, maar Lewis Hamilton wil ondanks het uitblijven van updates al snel verbetering zien. De komende anderhalve week gaat hij dan ook zijn team aansporen om door te pakken.

Dat vertelt de zevenvoudig wereldkampioen in gesprek met onder meer RacingNews365 na afloop van het Grand Prix-weekend in Australië, dat hij als vierde afsloot achter teamgenoot George Russell. De Brit rechtte de rug enigszins na het zwaar tegenvallende weekend in Saoedi-Arabië, maar het gat naar de concurrentie was nog steeds groot.

Hij beseft dat maar al te goed: "Er is veel werk te doen de komende dagen en we zullen veel gesprekken gaan voeren. Veel zoomgesprekken met sponsoren en onze bazen, om zo iedereen aan te sporen en de verbeteringen die we nodig hebben door te voeren. We hebben daarbij iedereens steun nodig, dus ik moet ervoor zorgen dat we alles proberen en de honger aanwezig is."

"Mercedes moet nu verbetering vinden"

Volgens Hamilton dringt de tijd en moeten er zo snel mogelijk verbeteringen worden doorgevoerd. Hij zal dan ook alle verschillende Mercedes-afdelingen afgaan om ze aan te moedigen. "Ik moet er voor zorgen dat we elk moment maximaliseren, dus dat worden veel zoomgesprekken waarin ik iedereen achter de vodden zit: de aerodynamici, de mensen van de windtunnel... We moeten naar elke afdeling kijken."

"We kunnen op sommige vlakken namelijk vooruitgang boeken en dat weten we. We moeten nú die vooruitgang boeken, niet pas over twee of drie races. Dat weten we als team, dus daarom moet ik iedereen blijven aanmoedigen en ervoor zorgen dat de energie er is. Ik zal zelf in de simulator plaatsnemen om me voor te bereiden op de volgende race!", zo sluit Lewis af.

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

47 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull