© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton sluit overstap naar Formule E uit: "Ben een petrolhead"

14 nov. 2018 12:30 René Oudman 1 reacties
Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denkt niet aan stoppen en ligt bovendien nog twee seizoenen vast bij Mercedes, maar sluit uit dat hij na zijn actieve Formule 1-loopbaan overstapt naar de Formule E. De elektrische klasse heeft niet genoeg aantrekkingskracht voor de Brit.

Meerdere voormalig Formule 1-coureurs vertonen hun kunsten in de Formule E. Elk van de vier wereldkampioenen die er tot dusver zijn geweest, heeft een achtergrond in de koningsklasse van de autosport. Met Stoffel Vandoorne en Felipe Massa beginnen er komend seizoen (op dat moment) twee (oud-) F1-coureurs in de serie.

"Volgens mij zullen de Formule 1 en de Formule E nooit vergelijkbaar worden", zei Hamilton. "Misschien ligt het over vijf of tien jaar wat dichter bij elkaar, maar de technologie waarover wij beschikken is een stuk geavanceerder dan de technologie die zij hebben. De wagens zijn bovendien langzamer dan Formule Fordjes. Het zal nog wel even duren alvorens ze zo snel zijn als wij."

Hamilton, die zich in het dagelijks leven druk maakt om het milieu, weet dat de Formule 1 niet bepaald het paradepaardje is om wat betreft uitstoot. "De gassen die wij in de Formule 1 uitstoten zijn niet bepaald goed voor het milieu, maar aan de andere kant ben ik een echte petrolhead. Ik hoop dat ik in mijn actieve loopbaan zal blijven rijden met een wagen die op brandstof loopt en een V-vormige motor in het achteronder heeft liggen, met het bijbehorende geluid."

In de persoon van Robin Frijns verschijnt er komend seizoen weer een Nederlander aan de start in de Formule E, de Belgen zijn met Vandoorne en Jérome d'Ambrosio goed vertegenwoordigd. Voormalig Toro Rosso-rijder Jean-Éric Vergne vangt aan als regerend titelhouder.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen