Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton sluit overstap naar Formule E uit: "Ben een petrolhead"

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton denkt niet aan stoppen en ligt bovendien nog twee seizoenen vast bij Mercedes, maar sluit uit dat hij na zijn actieve Formule 1-loopbaan overstapt naar de Formule E. De elektrische klasse heeft niet genoeg aantrekkingskracht voor de Brit.

Meerdere voormalig Formule 1-coureurs vertonen hun kunsten in de Formule E. Elk van de vier wereldkampioenen die er tot dusver zijn geweest, heeft een achtergrond in de koningsklasse van de autosport. Met Stoffel Vandoorne en Felipe Massa beginnen er komend seizoen (op dat moment) twee (oud-) F1-coureurs in de serie.

"Volgens mij zullen de Formule 1 en de Formule E nooit vergelijkbaar worden", zei Hamilton. "Misschien ligt het over vijf of tien jaar wat dichter bij elkaar, maar de technologie waarover wij beschikken is een stuk geavanceerder dan de technologie die zij hebben. De wagens zijn bovendien langzamer dan Formule Fordjes. Het zal nog wel even duren alvorens ze zo snel zijn als wij." Hamilton, die zich in het dagelijks leven druk maakt om het milieu, weet dat de Formule 1 niet bepaald het paradepaardje is om wat betreft uitstoot. "De gassen die wij in de Formule 1 uitstoten zijn niet bepaald goed voor het milieu, maar aan de andere kant ben ik een echte petrolhead. Ik hoop dat ik in mijn actieve loopbaan zal blijven rijden met een wagen die op brandstof loopt en een V-vormige motor in het achteronder heeft liggen, met het bijbehorende geluid." In de persoon van Robin Frijns verschijnt er komend seizoen weer een Nederlander aan de start in de Formule E, de Belgen zijn met Vandoorne en Jérome d'Ambrosio goed vertegenwoordigd. Voormalig Toro Rosso-rijder Jean-Éric Vergne vangt aan als regerend titelhouder.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'