© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton smoort relletje in de kiem

15 nov. 2018 16:30 Jan van der Burgt 6 reacties
Lewis Hamilton heeft zich niet populair gemaakt bij met name Indiase Formule 1-fans. In een reactie op het toevoegen van de Grand Prix van Vietnam aan de Formule 1-kalender, gaf Hamilton India als voorbeeld van een land waar de Formule 1 niks te zoeken had.

De Grand Prix van India werd tussen 2011 en 2013 driemaal verreden. Op de vraag of de Formule 1 er goed aan doet naar Vietnam te vertrekken zoals in 2020 het geval zal zijn, antwoordt Lewis Hamilton dat er betere locaties te bedenken zijn voor een Formule 1 Grand Prix. Hij gaf als voorbeeld van een locatie waar de F1 in het verleden niets te zoeken heeft gehad het 'arme' India.

Met name het gebruik van het woord 'arm' was veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten en dus verduidelijkte Lewis Hamilton op social media zijn woorden: "Laat ik vooropstellen dat ik India een prachtig land vind, waar ik geweldige Formule 1-fans heb mogen ontmoeten. Ja, de economie groeit nergens sneller dan in India, maar tegelijkertijd bestaat er ook nog heel veel armoede."

"Met mijn eerdere opmerkingen bedoelde ik vooral te zeggen dat het zeer bevreemdend was om op weg naar het circuit langs daklozen te rijden, om vervolgens op een miljoenen kostend circuit te rijden, waar geen fans op afkwamen, omdat de ticketprijzen voor hen te hoog lagen. Nu ligt het circuit er verlaten bij en ben ik van mening dat de enorme bedragen voor dat circuit beter uitgegeven hadden kunnen worden aan huizen en scholen, in ieder geval aan de mensen die het daadwerkelijk nodig hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen