Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Hamilton sneert naar Gasly: "Is nog wel plekje voor Alonso vrij bij Red Bull"

Lewis Hamilton is duidelijk niet onder de indruk van de prestaties van Pierre Gasly bij Red Bull. De coureurs werden na afloop van de Hongaarse Grand Prix gevraagd of ze Fernando Alonso graag zien terugkeren in de Formule 1 en de Brit liet er geen twijfel over bestaan.

Verstappen Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton vocht in het verleden een verbeten strijd uit met Fernando Alonso, maar ziet de Spanjaard graag terugkeren in de Formule 1. Volgens de WK-leider moeten de beste coureurs in de beste auto's rijden. En, er is nog wel een plaatsje dat beter ingevuld kan worden volgens Hamilton.

"Ik heb nooit de kans gehad om tegen hem te rijden", aldus Max Verstappen, waarop Hamilton gevat reageert: "Hij zou een goede teamgenoot voor je zijn!"

"De beste coureurs moeten in de beste auto's rijden. Er is nog wel een plekje bij een winnend team beschikbaar", sneert Hamilton, die doelt op de teleurstellend presterende Gasly.

"Misschien moet hij dan eens met Toto (Wolff, red.) praten!", antwoordt Verstappen. "Valtteri is geweldig en hij heeft races gewonnen. Jouw team is het team waar het stoeltje vrij is, als ik het zo mag zeggen", countert Hamilton, waarna Verstappen de discussie afrondt: "Dat heb je mij niet horen zeggen."

Dat de positie van Pierre Gasly onder druk staat is wel duidelijk. Ondanks dat Christian Horner en Helmut Marko bij hoog en bij laag volhouden dat dit niet het geval is, zijn Gasly's prestaties niet goed genoeg voor het topteam.

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez