Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton spreekt van 'moeilijk besluit': "Maar de tijd is rijp"

Lewis Hamilton verlaat zijn geliefde Mercedes voor Ferrari. De Brit spreekt van een moeilijk besluit, maar voelt zich klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het sensationele gerucht is bevestigd: Lewis Hamilton gaat aan het einde van 2024 vertrekken bij Mercedes. De Brit zet na twaalf seizoenen een punt achter de samenwerking en gaat naar Ferrari verkassen. Hamilton blikt in het persbericht van Mercedes terug op zijn periode bij het team uit Brackley.

"Ik heb elf geweldige jaren bij dit team gehad en ik ben ongelofelijk trots op wat we samen hebben bereikt", vertelt Hamilton. "Mercedes maakt al sinds mijn dertiende deel uit van mijn leven. Het is een plek waar ik ben opgegroeid, dus de beslissing om te vertrekken was een van de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Maar de tijd is rijp om deze stap te zetten en ik ben blij dat ik een nieuwe uitdaging aan kan gaan."

Hamilton richt zich specifiek tot teambaas Toto Wolff. "Ik ben de Mercedes-familie eeuwig dankbaar voor de ongelofelijke steun, vooral Toto vanwege zijn vriend- en leiderschap. Ik wil samen heel goed eindigen. Ik zet me 100% in om dit seizoen zo goed mogelijk te presteren. Mijn laatste jaar bij de Zilverpijlen moet er worden die we nooit zullen vergeten."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'