Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton staat al in contact met Ferrari: "Maar ik wil ze nu nog verslaan"

Voor Lewis Hamilton is het een raar seizoen. Hij rijdt in de 'mindere' Mercedes terwijl hij weet dat hij volgend seizoen in de nu sterkere Ferrari zit. De zevenvoudig wereldkampioen geeft in Miami andermaal aan dat zijn focus nu echt ligt op het verslaan van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na vijf races vinden we Lewis Hamilton terug op plek negen in de strijd om het wereldkampioenschap. Een positie die niet past bij de status van de zevenvoudig wereldkampioen. Het zegt alles over hoe de verhoudingen momenteel liggen in de Formule 1. Mercedes moet McLaren, Ferrari en Red Bull voor zich dulden.

Voor Hamilton is het sowieso een rare situatie, omdat hij al voor de start van het seizoen wist dat het zijn laatste jaar bij Mercedes zou worden en hij vanaf 2025 de plek van Carlos Sainz bij Ferrari overneemt. Voor de Brit is het mooi om te zien dat Ferrari een goede, snelle auto heeft ontwikkeld, maar dit seizoen moet hij het doen met de voor nu langzame Mercedes. Voorafgaand aan de GP van Miami geeft Hamilton aan zich dan ook te focussen op zijn huidige team, hoewel hij ook toegeeft in contact te staan met zijn toekomstige werkgever.

"Ik heb een goede relatie met John (Elkann, red.) en Fred (Vasseur, red.). We spreken elkaar regelmatig, maar ik heb niet echt contact met het team. Natuurlijk observeer ik op afstand wat er gebeurt, maar de volledige focus ligt op hoe we hen nu kunnen verslaan en hoe we kunnen winnen. Daar gaat al mijn energie naartoe", zegt Hamilton.

Dat het nieuws van zijn spectaculaire overstap al voor de start van dit seizoen bekend werd, zorgt voor vreemde situaties en elke Grand Prix opnieuw krijgt hij vragen. Hoe gaat Hamilton daarmee om? "Ik heb nog nooit in deze situatie gezeten, dus het is een uniek scenario. Aan de ene kant ben ik heel blij dat ik bij elke race aanwezig kan zijn en met mijn team kan werken. Tegelijkertijd ben ik blij met wat er in de toekomst gaat komen."

"Het is ook mooi hoe de fans hebben gereageerd. Het was geweldig om met fans van beide teams te praten. Maar op dit moment ligt mijn hart nog steeds bij Mercedes en ik wil echt blijven leveren en hen naar een hoger niveau brengen. Dat is niet alleen mijn taak, maar ook mijn wens dit jaar. En hoe moeilijk het ook is, ik ben echt trots op iedereen met wie ik samenwerk. Ik hoop echt dat het dit jaar beter wordt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'