Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton stellig: 'We zijn nog steeds het beste Formule 1-team'

Lewis Hamilton verwacht een lastig weekend voor Mercedes in China. De wereldkampioen verwacht dat het lange rechte stuk Ferrari in de kaart speelt. Desondanks gelooft de Brit dat Mercedes nog altijd het beste F1-team is.

Lewis Hamilton heeft na twee Grand Prixs 33 punten. Dat zijn er zeventien minder dan Ferrari-coureur Sebastian Vettel, die de eerste twee races van het Formule 1-seizoen wist te winnen. Hamilton geeft voorafgaand aan de Grand Prix van China aan dat Ferrari opnieuw moeilijk te kloppen zal zijn. De wereldkampioen doelt vooral op de snelheid op rechte stukken die de rode bolides hebben. Tegenover Sky Sports zegt de Brit: "De snelheid op rechte stukken van Ferrari is beter dan die van ons. Met het lange rechte stuk hier, wordt het nog een lastig verhaal dit weekeinde."

Kansloos is de Duitse contructeur volgens Hamilton zeker niet: "Dit circuit ligt ons normaal gesproken goed. Ik denk bovendien dat we nog steeds het beste team zijn. We doen in ieder geval mee voor overwinningen en het kampioenschap." "We moeten op ons best zijn dit weekend, want Ferrari doet het gewoon erg goed. Ze hebben een snellere auto dan vorig seizoen, dus elke race wordt een lastiger verhaal dan vorig jaar. Hopelijk kunnen we die verbeteringen toepassen die we nodig hebben om races te winnen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'