Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton stelt Mercedes-verwachtingen bij, ziet Red Bull als haalbaar doel

Mercedes had de afgelopen jaren moeite met het bijbenen van het tempo van de concurrentie, maar Lewis Hamilton voelt dat het team nu goed op weg is om het gat weer te dichten. De Duitse renstal is daarin niet het meest consistente team, maar de prestaties van de concurrentie zijn veelzeggend volgens de Brit.

Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De concurrentie lijkt de aansluiting met Red Bull Racing langzaam maar zeker weer terug te vinden, ziet ook Lewis Hamilton. Mercedes blijft tot dusver nog wat achter ten opzichte van de concurrentie, maar de alsmaar beter wordende prestaties van Ferrari en McLaren zorgen ook voor een nieuwe vlaag optimisme bij de Duitse renstal. 

De zevenvoudig wereldkampioen weet dat de Mercedes-bolide van dit seizoen nog niet optimaal presteert, maar het team kan toch rekenen op een lofzang van Hamilton tijdens de persconferentie in Canada. "De auto wordt alsmaar beter en iedereen komt natuurlijk ook dichter bij Red Bull, wat in mijn ogen echt een positieve verandering is. Maar ik ben vooral trots op het team en de iedereen die in de fabriek hard werkt om te verbeteren. Het doorzettingsvermogen van iedereen is echt fantastisch en iedereen werkt zo gefocust aan de auto, dus ik hoop echt dat we op korte termijn weer vooraan mee kunnen vechten."

Bij Mercedes weten ze als geen ander dat hard werken loont en ook dit seizoen plukken ze daar de vruchten van. Hamilton is zelfs zo onder de indruk dat hij zijn verwachtingen nog maar eens bijstelt. "Ik denk dat een podiumplek niet eens zo heel ver weg is. We hebben dit weekend een upgrade meegenomen naar Canada waar beide auto's ook nog eens gebruik van kunnen maken, dus ik kijk er echt naar uit om te ervaren hoe alles op de baan tot leven komt."

Mercedes heeft een lange weg af moeten leggen om, na een periode van dominantie die in 2021 abrupt ten einde kwam, weer terug aan de top te komen. Hamilton merkt in ieder geval dat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest. "De grootste verbetering, in ieder geval van dit jaar, is toch wel dat het rijden in de auto nu beter voelt en dat de bolide dichter bij de grond zit. Ook de stabiliteit bij het insturen van de bochten is erop vooruit gegaan, want de auto is nu voorspelbaarder dan de afgelopen jaren." 

Het vertrouwen groeit dus met de dag bij Mercedes, al kan Hamilton niet ontkennen dat er nog werk aan de winkel zal zijn als het team weer terug op het oude niveau wil komen. "Dit jaar is het allemaal een stuk stabieler en het is nu makkelijker om met meer vertrouwen en standvastigheid de bochten in te gaan, maar de balans in de bocht zelf valt nog tegen. Anderen hebben op dat gebied echter wel grote stappen gezet, dus daar moeten we nog hard aan werken."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"