Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton stomverbaasd door achterstand op Verstappen en doet oproep aan Mercedes

Lewis Hamilton heeft een duidelijke wens voor volgend jaar. Nadat hij op grote achterstand achter Max Verstappen kwalificeerde, somde hij de zwakke punten van zijn Mercedes-bolide nog eens op.

Na een succesvol weekend in Brazilië, waar Mercedes beter was dan iedereen, werd het team tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi weer wreed wakker geschud. Lewis Hamilton start de race op zondag namelijk vanaf plek vijf, nadat hij zo'n 0,7 seconden tekort kwam op polesitter Max Verstappen. De Brit had niet verwacht dat hij de pole zou pakken, maar de grootte van het gat verbaasde hem wel. "Het is heel simpel", zo vertelt de Mercedes-coureur na afloop aan onder meer RacingNews365 . "Ik had weliswaar niet verwacht dat we zo'n enorm gat zouden zien naar Red Bull, maar we verliezen zes tienden op de rechte stukken. Het doet een beetje denken aan de races voor Brazilië."

Oproep aan Mercedes

Tot overmaat van ramp komen alle problemen die de Mercedes W13 heeft dit weekend naar boven. Zelfs het porpoising keerde terug, tot frustratie van Hamilton. "En het stuiteren is terug!", zucht hij. "Dat is het grootste probleem van deze bolide en de drag is waarschijnlijk het op een na grootste probleem. Of misschien wel net zo'n groot probleem als het stuiteren. Er zijn een hoop andere dingen die ook mis zijn." Hij heeft dan ook een duidelijke oproep voor zijn team op weg naar volgend jaar. "We hebben veel downforce, maar we moeten gewoon een veel efficiëntere bolide hebben voor het volgende seizoen." Hamilton vertrouwt erop dat dat gaat lukken. "Iedereen in het team weet precies wat de problemen zijn en wat we fout hebben gedaan. Ik heb er vertrouwen in dat de volgende bolide die ze bouwen die karakteristieken niet zal hebben."

Hamilton klaar met de W13

Hamilton moet nog even volhouden. Op zondag rijdt hij zijn laatste race met de W13, waarna hij op dinsdag nog wat testmeters maakt in Abu Dhabi. Daarna mag de wagen wat hem betreft bij het grofvuil worden gezet. "Ik kijk er naar uit als het dinsdag is en ik voor de laatste keer in dit ding moet rijden. Daarna ben ik niet van plan om dat nog eens te doen en het zal geen auto zijn die ik wil houden", grapt hij.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"