Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Strijd tussen Mercedes en Red Bull belangrijker dan strijd met Verstappen'

Lewis Hamilton vindt niet dat de concurrent van Mercedes alles uit haar bolide heeft gehaald in 2021. De Mercedes-coureur is van mening dat Red Bull de snellere bolide had en nog steeds heeft in het huidige Formule 1-seizoen. Tegelijkertijd wil hij er alles aan doen om de titel te winnen. De constructeurstitel is daarbij belangrijker dan de coureurstitel.

Volgens Lewis Hamilton hadden Max Verstappen en Red Bull dit jaar een veel groter gat kunnen slaan in het gevecht met Mercedes. De snelheid van de RB16B was hier goed genoeg voor, zo oordeelt de zevenvoudig wereldkampioen bij Sky Sports . "Ik denk dat men niet genoeg waardeert hoe goed Mercedes het tot nu toe heeft gedaan als je kijkt naar hun (Red Bull, red.) snelheid vanaf dag één", vindt Hamilton. "We hebben moeite gehad tijdens de testdagen en konden maar nèt de eerste race winnen. Daarna hadden we een aantal races waar ze alles optimaliseerden." Hamilton vindt daarnaast dat Red Bull wat meer fouten heeft gemaakt in de eerste races van het seizoen. "Desalniettemin hebben ze het heel goed gedaan", moet hij dan wel toegeven. "Uiteindelijk zijn wij meestal niet zo snel als zij zijn."

Hamilton kijkt vooral naar WK constructeurs

Het belangrijkste doel voor Hamilton is het WK der constructeurs winnen. "Als ik heel, heel eerlijk ben, denk ik niet aan mijzelf", zegt de Brit voorafgaand aan de GP van Brazilië. "Ik realiseer me dat we maar één puntje voorstaan in het constructeurskampioenschap. Dat kampioenschap is het belangrijkst." Dit betekent niet dat Hamilton geen hoop meer heeft om Verstappen af te troeven in de strijd der coureurs. "Natuurlijk wil ik het coureurskampioenschap winnen, maar het constructeurskampioenschap is enorm belangrijk voor verdere ontwikkelingen, het prijzengeld en natuurlijk voor alle mensen die voor ons in de fabriek werken." "Ten minste één kampioenschap binnenslepen is key voor ons. Als we het coureurskampioenschap niet kunnen krijgen, dan moeten we in ieder geval het constructeurskampioenschap kunnen claimen. Daar probeer ik naar toe te werken. We hebben nog vier races te gaan en ik hoop dat we ze voor kunnen blijven", aldus Hamilton. Met nog vier races te gaan staat Verstappen nu negentien punten los van Hamilton in het WK der coureurs. In de constructeursstand is het nog net wat spannender. Hier staat Mercedes eerste en volgt Red Bull met slechts één punt verschil.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi