© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton stunt in Duitsland: "Heb mijn droom waargemaakt"

22 jul. 2018 16:58 René Oudman 0 reacties
Voor de 66ste keer in zijn carrière wist Lewis Hamilton een Grand Prix op zijn naam te schrijven, maar voor de eerste keer deed de Brit dat van buiten de top zes. De Mercedes-coureur vocht zich vanaf startplaats veertien naar voren, om een sensationele overwinning te boeken. Het uitvallen van Sebastian Vettel deed Hamilton ook direct aan kop in het WK belanden.

“Ik heb mijn droom waargemaakt”, klinkt een overweldigde Hamilton kort na afloop van de race onder het podium. “Het is ongelooflijk lastig om je van startplaats veertien naar de kop te werken, maar ik geloofde erin dat het mogelijk was. Ik heb lang gebeden voorafgaand aan de race en heb me rustig moeten houden, maar het is gelukt. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar!”

Waar concurrent Vettel dure punten wegsmeet, wist Hamilton ze juist te veroveren. “Deze omstandigheden waren ontzettend lastig, maar daarom voor mij juist perfect. Toen het begon te regenen wist ik dat het goed zat. Het team heeft fantastisch werk geleverd en ik ben ontzettend dankbaar dat ze zoveel vertrouwen in mij hebben. Dat heb ik ook zeker in hen!”

“Voor de mensen die mij dachten te kennen maar dat eigenlijk niet deden: dit ben ik!”, besluit Hamilton strijdvaardig. De Brit staat na de race in Duitsland op 188 punten en heeft daarmee een voorsprong van zeventien stuks ten opzichte van rivaal Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen