Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton sukkelt met zijn Mercedes: "Deze auto is een enorme diva"

Lewis Hamilton heeft zich uitgelaten over de Mercedes-auto van dit jaar. Volgens de Brit is de W12 heel moeilijk af te stellen en is het hem maar één of twee keer gelukt om de auto precies goed te krijgen.

Max Verstappen leek op dreef te zijn toen hij achtereenvolgende races wist te winnen in de Verenigde Staten en Mexico. Maar Lewis Hamilton en Mercedes wisten de laatste twee wedstrijden keihard terug te slaan. Hamilton overkwam een diskwalificatie en vijf plaatsen gridstraf in Brazilië en in Qatar domineerde hij de race van begin tot eind. De Mercedes-coureur denkt dan ook dat hij op de toppen van zijn kunnen presteert, maar volgens Hamilton werkt de auto nog niet altijd mee. "Over het algemeen ben ik erg tevreden over mijn toewijding en mijn prestaties. Ik denk dat ik meer toegewijd ben dan ik ooit ben geweest." "Wat ik dit jaar wel heb gemerkt, is dat de auto heel, heel moeilijk is af te stellen", vertelt de zevenvoudig wereldkampioen in gesprek met BBC . Teambaas Toto Wolff noemde de Mercedes-auto van 2017 een 'diva'. Mercedes vond het dat jaar moeilijk om de juist afstelling te vinden in de strijd met Ferrari.

Mercedes heeft moeite met set-up

"Dan is deze auto een mega diva", concludeert Hamilton als hij terugblikt op 2017. De Brit geeft aan dat het moeilijk is de sweet spot te vinden in de afstelling van de huidige W12-Mercedes. "Het is dit jaar moeilijker geweest om de auto af te stellen. En als je de auto niet in het juiste window krijgt, dan haal je er niet alles uit. Doordat we de set-up niet goed krijgen, kan ik niet op de toppen van mijn kunnen presteren. En het is dit jaar erg, erg moeilijk om de set-up goed te krijgen", legt de Mercedes-man uit. Het is Hamilton dit jaar naar eigen zeggen maar één of twee keer gelukt om de auto echt perfect af te stellen. Eén van die twee keren was het weekend van de Grand Prix van Sao Paulo. "In Brazilië heb ik de auto precies zo kunnen afstellen als ik wilde. Dat was echt alsof ik de spijker op zijn kop sloeg, maar dat hebben we dit jaar misschien één of twee keer gedaan. De meeste tijd hebben we het niet weten te optimaliseren."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez