Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton tast in het duister over snelheid nieuwe Mercedes: "Moeten blijven pushen"

De zwarte Mercedes W14 kende een degelijk begin van de driedaagse test in Bahrein. Productief was het team, maar was het ook echt snel? Lewis Hamilton en George Russell blikken tevreden, maar met vraagtekens terug op het 'echte' debuut van de W14.

Hamilton Mercedes Bahrain Test Day One PM
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Max Verstappen de gehele dag vooraan te vinden was, was het Mercedes dat op gepaste afstand in de subtop bivakkeerde. Tijden zeggen niet alles tijdens een testdag, maar in de paddock was men gematigd enthousiast over de nieuwe W14.

Lewis Hamilton droomt van een achtste wereldtitel, maar weet dat Mercedes dan uit een heel ander vaatje moet tappen dan het vorig jaar deed. De W13 van 2022 was een miskleun van het topteam, maar er is hard gewerkt om de auto op vele vlakken te verbeteren. De nieuwe W14 moet van meet af aan mee kunnen doen om de zeges.

"Het is goed om hier in Bahrein weer in de auto te zitten. Het was een mooie, koele middag, met veel wind. We hebben ons programma afgewerkt en veel data verzameld. We hadden goede betrouwbaarheid, wat bijdroeg aan ons hoge kilometertotaal. Dat is te danken aan het geweldige werk dat in Brackley en Brixworth is verricht", bedankt de Brit zijn team.

"We moeten blijven pushen, ons concentreren op onszelf en gefocust blijven. Het is moeilijk om te weten waar we staan in de rangorde, maar we zullen de komende dagen een beter gevoel krijgen."

Teamgenoot George Russell waagt zich nog niet aan voorspellingen: "Het is nog te vroeg om te zeggen hoe onze prestaties zich verhouden tot die van de concurrentie, maar we hebben een goede dag gehad en veel geleerd. Er zijn genoeg positieve punten om mee te nemen en we kunnen ons de komende dagen richten op het maximaliseren van het potentieel van de auto."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull