Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton toont zich een sportieve verliezer na pole voor Bottas

Lewis Hamilton leek lange tijd op weg te gaan naar zijn 73e pole uit zijn Formule 1 carrière. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi was het uiteindelijk zijn teamgenoot die er met de laatste pole van dit seizoen vandoor ging.

Al vanaf de vrijdagtrainingen was het de grote vraag wie Mercedes kon afhouden van de pole. Vooral Lewis Hamilton zorgde keer op keer voor een verbetering van het baanrecord. Ook tijdens de kwalificatie leek hij de beste papieren in huis te hebben. Toch moest hij met lede ogen toezien hoe vooral zijn teamgenoot steeds een stukje dichterbij kwam. In de beslissende fase van de kwalificatie was het dan ook Valtteri Bottas die met een goede eerste run verrassend de pole naar zich toetrok.

Hoewel Hamilton dolgraag zijn seizoen in stijl had afgesloten, was hij na afloop vooral vol lof over de prestatie van zijn teamgenoot. Aan Mark Webber die de interviews na afloop van de kwalificatie verzorgde, liet hij het volgende los. "Het was een geweldige kwalificatie ondanks dat ik wat snelheid was kwijtgeraakt. In de vrije trainingen had ik meer snelheid. In de eerste sector zat ik bijvoorbeeld nog anderhalve tiende onder de tijd van Valtteri maar die verloor ik vervolgens ook weer. Valtteri heeft echt een sterke kwalificatie gereden. Ik ben dan ook echt blij voor hem."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje