© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton trekt keutel in: 'Excuses Kimi geaccepteerd'

09 jul. 2018 14:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Met veel gevoel voor drama beklaagde Lewis Hamilton zich gisteren meermaals over het rijgedrag van Kimi Raikkonen. De Fin ramde hem in een van de eerste bochten op Silverstone. Opzettelijk, aldus Hamilton die daar nu toch van terugkomt.

Direct na afloop van de race liet Hamilton er geen twijfel over bestaan: Ferrari speelde vuil spel en 'those guys' hadden voor de race hun tactiek al klaarliggen. Een dag later komt de Brit daar op terug.

"Kimi heeft zijn excuses aangeboden, ik heb deze geaccepteerd en nu zetten we een streep er onder. Het was een race-incident. Soms zeggen we domme dingen en daar leren we weer van."

Hamilton legt ook uit waarom hij na afloop van de race naar eigen zeggen bijna niet meer op zijn benen kon staan. De Mercedes-coureur kwam bewust niet opdagen bij de top 3- interviews op de grid. Tot grote frustratie en teleurstelling van zowel organisatie als fans.

"Ik verloor bijna drie kilo aan lichaamsgewicht tijdens mijn inhaalrace, voor mijn fans en mijn team. Ik had nauwelijks nog energie over om te praten of op mijn benen te staan", zegt Hamilton met veel gevoel voor drama.

"Als mensen dat niet begrijpen en kunnen waarderen dan begrijp ik dat volledig. Het had niets te maken met boosheid, maar met uitputting op zowel lichamelijk als emotioneel vlak."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen