Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton uit het veld geslagen door Norris: "Daar verpletterde hij Mercedes"

Lewis Hamilton en Lando Norris kruisten de degens in het slot van de GP van Groot-Brittannië. De jongste van het stel trok aan het langste einde. Hamilton zag hoe McLaren op één vlak Mercedes verpletterde.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de safety car gingen Lando Norris en Lewis Hamilton achter Max Verstappen de strijd met elkaar aan voor de tweede plek in de Britse Grand Prix. Tijdens hun thuisrace was het Norris die na een spannend gevecht op de een na hoogste trede van het ereschavot plaats mocht nemen.

Hamilton moest genoegen nemen met P3. Hij genoot van de prestaties van de jongere Brit in de McLaren. "Het was een mooi gevecht met Lando. Mijn felicitaties. Het is geweldig om te zien dat McLaren weer competitief is. Dat is al even geleden."

"Zelf had ik niet verwacht dat ik op het podium zou staan deze zondag. Toen we de strategie bespraken voor de race, hoopten we stiekem al op een safety car. Ik koos voor de medium banden, om daarmee zo lang mogelijk door te kunnen rijden en te wachten op een potentiële safety car. Gelukkig gebeurde dat ook."

Hamilton ziet een positief puntje, maar benadrukt ook dat Mercedes meters moet gaan maken. "Onze pace in de lange runs is erg goed en ik ben dankbaar dat het team blijft pushen. We hebben echter nog wel veel werk te verrichten als we echt de strijd aan willen gaan met Red Bull en nu McLaren."

McLaren verplettert Mercedes

Op één vlak moet Mercedes echt aan de bank, merkt de zevenvoudig kampioen op. Zowel Red Bull als McLaren heeft in de snelle bochten namelijk een voordeel. In de strijd met Norris werd dat voor Hamilton pijnlijk duidelijk toen hij achter zijn jongere landgenoot aan reed.

"In bocht zeven gooide ik mijn auto aan de binnenkant, hopende dat dat het moment was waarop ik de inhaalactie kon gaan maken. Ik drukte op mijn overtake knop. Zowel Lando als ik gingen vol gas op weg naar Copse, maar hij had minder last van drag, dus ik moest uiteindelijk eieren voor mijn geld kiezen."

"In het eerste deel van de ronde was ik relatief snel. Tijdens de kwalificatie zaten we ook heel, heel dicht op Max tot aan bocht dertien. Hij pakte zijn voorsprong op mij in de bochten daarna. We hebben dus wat werk aan de winkel in de hogesnelheidsbochten."

Stiekem dacht Hamilton eigenlijk dat hij Norris wel kon hebben, vanwege zijn zachte banden, maar niets bleek minder waar. Hij kwam van een koude kermis thuis. "Wetende hoe het is om na een herstart op de harde banden iemand achter je te hebben op zachte banden, wist ik dat het lastig zou worden voor Norris. Ik had nog niet eerder met ze geracet die race, dus ik wist niet hoe sterk ze zouden zijn."

"Totdat ik achter Norris reed en een paar van die sterke punten zag. Ronde na ronde werden ze beter. In die hogesnelheidsbochten verpletterden ze ons gewoon! Het was dus erg lastig, maar die eerste ronden na de herstart waren zwaar. Ik wou dat het nog ronden zo door was gegaan, die strijd, maar het mocht niet zo zijn. Ik kijk uit naar meer van deze gevechten."

Mercedes voorbijgestreefd

De conclusie van Hamilton na de GP van Groot-Brittannië is ondanks zijn derde plaats een pijnlijke. McLaren is op dit moment de betere partij. Tegelijkertijd kan Lewis wel genieten van de wisselingen achter Verstappen.

"McLaren was 100% zeker weten sneller dan wij op Silverstone. En vorige week in Oostenrijk ook. Dat is voor het eerst in een lange tijd, maar dit hebben ze verdiend. Zoals ik eerder al zei: wij moeten beter. McLaren heeft het nu beter gedaan dan wij."

"Dit is echt een van de mooiste Formule 1-periodes, want we zien echt dat de reglementen de teams dichter naar elkaar toe brengen. Williams doet met Albon weer mee, de McLarens staan er bij en Aston Martin heeft dit jaar ook terrein goed gemaakt. De onderlinge verschillen in de kwalificaties zijn heel klein. Dat is precies wat we nodig hebben. Ik kijk uit naar de rest van het jaar."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst