Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton-uitspraken verbazen Norris: "Waar heb jij het in hemelsnaam over?"

McLaren zit in de lift, maar de verbetering is echt niet dusdanig groot als Lewis Hamilton denkt, benadrukt de leider van McLaren, Lando Norris.

Na een lastig begin van het jaar gaat het McLaren nu heel goed af. Lando Norris en Oscar Piastri konden de laatste races voor de zomerstop eindelijk een vuist maken in de strijd achter Red Bull en daardoor zagen we voor het eerst dit jaar de papaya-oranje kleuren op het podium. In gesprek met The Athletic vertelt Lando Norris dat het bij McLaren beter gaat sinds de nieuwe technische structuur begin dit jaar werd ingevoerd. "De ontwikkelingssnelheid is wel wat verbeterd. Iedereen voelt zich wat meer open, vrij en creatief, waarna we met betere ideeën kwamen. Daardoor zijn we zeker beter geworden. Er komen steeds meer kleine verbeteringen van alle kanten en dat is eigenlijk precies hoe Red Bull zo goed is geworden. Het is niet dat ze één iets hebben dat bijzonder goed is. Nee, alles wat ze doen doen ze met een reden en alles draagt bij aan een betere auto. Dat is wat wij ook moeten doen. We zijn nu echt begonnen met het doorvoeren van verbeteringen, die nu samen komen."

Een sprong van een seconde?

Sinds de grote update in Oostenrijk (voor Norris) en Groot-Brittannië (voor Piastri) heeft McLaren een enorme stap gemaakt, waardoor men in plaats van achteraan het middenveld nu vooraan het middenveld meestrijdt. Volgens Mercedes-coureur Lewis Hamilton, plots een van de concurrenten, is de McLaren zeer veel sneller geworden, maar Norris wil daar absoluut niets van weten. "Wij hebben de auto zo'n drie à vier tienden van een seconde verbeterd. Lewis vertelde me dat wij een seconde rondetijd hadden gevonden en ik dacht echt 'waar heb jij het in hemelsnaam over?'. Mercedes heeft genoeg data om te weten dat het niet een seconde aan verbeteringen is vanuit onze kant", zucht de jonge Brit. Volgens Norris fluctueren de prestaties gewoon bij veel teams. "Je ziet het bij iedereen. Ferrari was waardeloos op Silverstone, maar het is niet alsof ze plots de auto een seconde langzamer hadden gemaakt. Het weekend daarvoor waren ze nog in gevecht met Red Bull. Elk team kent pieken en dalen en wij hebben nu vooral enkele pieken gehad. Je zou kunnen zeggen dat ik nu wacht op het dal", aldus de McLaren-coureur.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel