© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton valt stil in eerste kwalificatiesegment voor GP Duitsland

21 jul. 2018 15:23 René Oudman 0 reacties
Hij was een van de favorieten voor de poleposition, maar Lewis Hamilton zal de Grand Prix van Duitsland vanuit het achterveld moeten aanvangen. De Mercedes-coureur viel in de slotfase van het eerste kwalificatiesegment stil. Hamilton vermoedde een versnellingsbakprobleem: mocht deze worden gewisseld, dan vergezelt de Brit Daniel Ricciardo op de laatste rij van de startopstelling.

"De wagen wil niet schakelen", klinkt Hamilton tegen het sluiten van de markt in Q1 over de boardradio. De wereldkampioen krijgt zijn bolide niet naar de pitstraat, hij moet deze parkeren op het einde van de tweede sector. Hamilton probeert uit man en macht zijn auto verder te duwen, maar de marshals steken daar een stokje voor en parkeren de wagen achter de vangrails.

Mocht Hamilton zijn versnellingsbak moeten wisselen, dan levert hem dat een gridstraf van vijf posities op. Aangezien Ricciardo twintig plaatsen straf heeft, zal de Australiër in dat geval nog steeds áchter Hamilton starten. Mercedes liet tijdens het tweede kwalificatiesegment weten dat Hamilton stilviel met een hydraulisch probleem.

Het is overigens niet de eerste keer dat Hamilton in de kwalificatie voor de Duitse Grand Prix problemen heeft: in 2014 stuiterde de Mercedes-coureur tijdens Q1 van de baan. Destijds wist hij van startplaats twintig terug te vechten naar een derde positie aan de eindstreep.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen