© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Valtteri Bottas heeft geweldig gereden'

26 nov. 2017 16:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton had het Formule 1 seizoen van 2017 graag in stijl afgesloten. Al tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi moest hij zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Bottas.

Hamilton neemt genoegen met tweede plek in Abu Dhabi

Lewis Hamilton wist dat het bij de start van de GP van Abu Dhabi moest gebeuren omdat inhalen op het Yas Marina Circuit bepaald niet gemakkelijk is.

Zijn start was goed maar doordat ook Bottas goed van zijn plek kwam, kon Hamilton alleen maar aansluiten op de tweede plek. Gedurende de race bleef hij op geringe afstand van Bottas zitten. In de slotfase verhoogde hij de druk op zijn teamgenoot en leek het erop dat er misschien nog een mooi gevecht ging komen tussen de Mercedes mannen.

Zo ver kwam het helaas niet, want een momentje van Hamilton zorgde ervoor dat hij afhaakte in de jacht op Bottas. Hierna liep Bottas al snel wat uit naar een comfortabele voorsprong van rond de vier seconden.

Hamilton moest dan ook zijn meerdere erkennen in Bottas en kwam als tweede over de streep.

Aan podiuminterviewer David Coulthard was hij vooral vol lof over de prestatie van Bottas.

"Valtteri reed een ongelofelijke sterke race. Mijn complimenten en felicitaties aan hem. Hij heeft deze zege verdiend. Ik probeerde het wel maar op deze baan kun je gewoon niet inhalen. Het is lastig om vlak achter iemand te rijden. Ik wil daarnaast ook graag het team bedanken voor het geweldige werk wat ze hebben geleverd dit jaar."


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen