Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Valtteri Bottas heeft geweldig gereden'

Lewis Hamilton had het Formule 1 seizoen van 2017 graag in stijl afgesloten. Al tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi moest hij zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Bottas.

Lewis Hamilton wist dat het bij de start van de GP van Abu Dhabi moest gebeuren omdat inhalen op het Yas Marina Circuit bepaald niet gemakkelijk is. Zijn start was goed maar doordat ook Bottas goed van zijn plek kwam, kon Hamilton alleen maar aansluiten op de tweede plek. Gedurende de race bleef hij op geringe afstand van Bottas zitten. In de slotfase verhoogde hij de druk op zijn teamgenoot en leek het erop dat er misschien nog een mooi gevecht ging komen tussen de Mercedes mannen. Zo ver kwam het helaas niet, want een momentje van Hamilton zorgde ervoor dat hij afhaakte in de jacht op Bottas. Hierna liep Bottas al snel wat uit naar een comfortabele voorsprong van rond de vier seconden.

Hamilton moest dan ook zijn meerdere erkennen in Bottas en kwam als tweede over de streep. Aan podiuminterviewer David Coulthard was hij vooral vol lof over de prestatie van Bottas. "Valtteri reed een ongelofelijke sterke race. Mijn complimenten en felicitaties aan hem. Hij heeft deze zege verdiend. Ik probeerde het wel maar op deze baan kun je gewoon niet inhalen. Het is lastig om vlak achter iemand te rijden. Ik wil daarnaast ook graag het team bedanken voor het geweldige werk wat ze hebben geleverd dit jaar."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024