© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Vechtlust Billy Monger was mijn inspiratiebron in 2018"

05 dec. 2018 15:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Aan het begin van dit Formule 1-seizoen leek de titelstrijd te gaan tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, maar na de zomerstop liet Hamilton er geen gras over groeien en haalde hij op overtuigende wijze zijn vijfde wereldtitel binnen. Volgens Hamilton heeft hij geen moment het vertrouwen verloren en dat allemaal dankzij Billy Monger.

Vorig jaar werd de autosport opgeschrikt door de zware crash van Monger waarbij de jonge Brit beide benen verloor. Inmiddels is hij weer actief in de autosport en probeert hij het benodigde sponsorgeld bij elkaar te krijgen zodat hij volgend jaar in de Formule 3 zijn debuut kan maken.

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi verraadt Hamilton aan Sky Sports F1 dat de vechtlust van Monger voor hem een inspiratiebron is geweest in dit seizoen. "Billy kijkt vast en zeker naar mij op omdat ik datgene doe wat hij graag wil, namelijk racen in de Formule 1, maar zijn vechtlust inspireerde mij dit jaar enorm om te blijven knokken."

"Mijn tatoeage 'Still I rise' staat voor wat mensen als Billy mee maken. Dat ze ondanks hun problemen en beperkingen sterker terug weten te komen. Dat is ook de reden waarom ik deze tatoeage op het podium liet zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen