Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton velt oordeel over nieuwe Mercedes-bolide

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell hebben kennisgemaakt met de nieuwe Mercedes-bolide in Monaco. Eerstgenoemde coureur deelt zijn bevindingen.

Na een moeizaam jaar in 2022 en een matige start in 2023 heeft Mercedes in Monaco gekozen voor een sterk gewijzigde bolide. De W14 heeft een forse update gehad en in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix in Monte Carlo kregen Lewis Hamilton en George Russell een eerste indruk achter het stuur.

Hoewel het stratencircuit geen perfecte plaats om precies te zien of de bolide naar wens is, zijn de coureurs positief. Hamilton bedankt zijn team en deelt bij de aanwezige media, waaronder RacingNews365, zijn eerste bevindingen. "Ik wil het team bedanken, want het ontwerpen van een auto is zeker niet makkelijk. Ze hebben hier heel veel uren in gestopt."

"Ik ben blij dat we de auto op het circuit konden houden en veel data konden verzamelen. Hoewel het niet de beste plek is om een upgrade te testen, voelde het goed. Helaas waren we niet zo dichtbij als we hadden gehoopt, maar ik voelde zeker verbetering. We moeten nu gaan kijken of we meer uit de auto kunnen halen."

Duidelijkheid voor Hamilton

Het stratencircuit in Monaco zorgt niet direct voor representatieve data, maar Hamilton weet wel waar er verbeterd is en waar er nog verbeterd moet worden. "Dat is duidelijk. We weten waar we performance missen. Daar zullen we over praten in de debrief, zodat we kunnen kijken naar wat we hebben."

"Hopelijk is dit een platform waar we op kunnen bouwen", aldus Hamilton, die in de eerste training voor de GP van Monaco de derde snelste tijd klokte en later in de tweede training de zesde tijd.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"