Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verbaasd door gedrag Verstappen na crash: "Normaal het eerste wat je doet"

Direct na de crash stapte Max Verstappen deze zondag uit zijn Red Bull en liep hij langs de Mercedes weg bij de plek van het ongeval. Het zorgde voor verbazing bij Lewis Hamilton.

Hamilton after crash Verstappen Mercedes Monza 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Lewis Hamilton stond nog te malen met zijn banden in de grindbak op het moment dat Max Verstappen al uit zijn cockpit was gekropen. De Nederlander liep stoïcijns, maar ongetwijfeld zwaar geïrriteerd weg richting de pitstraat, waar hij enkele minuten later aan zou komen.

Na afloop van de race nam de Mercedes-coureur nog plaats achter zijn Mercedes-laptop om aan onder meer RacingNews365 te vertellen wat hij van het incident dacht. Het kwam voor hem als een grote verrassing.

"Ik had zeker niet verwacht dat Max de controle zou verliezen door de kerb en op me in zou rijden. Nu ik de beelden heb teruggekeken zie je wel dat het allemaal heel snel ging."

Daarna probeerde de Brit met een Red Bull bovenop zijn Mercedes toch nog een mogelijkheid te vinden om verder te gaan, maar het mocht niet zo zijn.

"In de auto denk ik alleen maar aan de posities die ik verloren had en ik zit gewoon helemaal in de racemodus. Ik dacht alleen maar, 'hoe kan ik weer verder'? Ik zat daar met wat pijn, maar ik dacht 'kom op, let's go'. Helaas zat er geen beweging meer in de auto."

Wel vond Hamilton het bijzonder dat zijn concurrent niet even kwam checken hoe het met hem ging. "Ik zag Max uitstappen en langs me lopen. Het voelde wel een beetje verrassend, want uiteindelijk wil je na zo'n incident als eerste weten of degene met wie je bent gecrasht in orde is."

"Maar het positieve is dat ik uit heb kunnen stappen. Het was een lange weg terug naar de garage, maar we kunnen er weer tegenaan", aldus Hamilton.
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

105 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"