Hamilton verbaasd over tactiek Ferrari: "Reden regenbanden aan gort"

20 okt. 2018 10:30 Jan van der Burgt 2 reacties
Lewis Hamilton was gisteren tot twee keer toe de snelste op een nat COTA. Hij had daar maar weinig rondjes voor nodig en koos ervoor de regenbanden te sparen. De wereldkampioen snapt niet dat Ferrari niet hetzelfde deed.

Lewis Hamilton heeft dit weekend maar één tegenstander en die heet Sebastian Vettel. Waar Hamilton zuinig was op zijn banden, in de tweede training reed hij zelfs maar drie rondjes, gingen Ferrari en Sebastian Vettel herhaaldelijk de baan op.

"Ik zag Ferrari steeds maar meters maken, daarbij de regenbanden volledig om zeep helpend. Dat deden ze in zowel de eerste als de tweede vrije training, waardoor ze morgen minder nieuwe banden tot hun beschikking hebben dan wij. Misschien valt de hinder daarvan wel mee, maar wij kozen ervoor wat meer vooruit te denken", zo laat Hamilton na afloop weten.

Hamilton benadrukt dat het vele binnenblijven van zijn kant dus niks te maken had met het niet willen nemen van onnodige risico's: Daar had het niks mee van doen. We wilden gewoon een bepaald aantal setje nieuwe banden tot onze beschikking hebben voor de laatste vrije training en de kwalificatie."

"Natuurlijk kun je ervoor kiezen om op vrijdag al direct vijftien of twintig rondjes te rijden, dan was ik alsnog net zo snel geweest. Door te blijven rijden kun je tijd vinden, maar dat kun je dan beter bewaren tot de kwalificatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen