Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verduidelijkt uitspraken over 'Red Bull-voordeel' na mening van Verstappen

Lewis Hamilton vindt dat de FIA iets moet doen aan teams die domineren en heel vroeg kunnen beginnen aan het volgende Formule 1-seizoen. Nadat Max Verstappen reageerde op de suggestie, verduidelijkt de Mercedes-rijder wat hij bedoelt.

De suggestie van Lewis Hamilton kan ietwat vreemd overkomen, want de Brit zelf heeft de meeste kampioenschappen behaald in de dominante periode van Mercedes. Toch wil hij nu Red Bull de Formule 1 domineert en de focus al vroeg verlegt naar 2024 dat er iets verandert hierbij. Een startdatum voor het ontwikkelen van de nieuwe wagen, dat riep hij in Oostenrijk. Max Verstappen voelde er weinig voor en reageerde al snel dat 'het leven ook oneerlijk is'. De uitspraken van de Nederlander kwamen al snel weer terecht bij Hamilton, waarna hij bij onder andere RacingNews365 wat meer uitleg gaf over zijn kijk op de situatie. "Dit was niet specifiek naar een persoon bedoeld. Ik heb in de zeventien jaar hier veel meegemaakt en zoals je vaak ziet, is er altijd een periode van dominantie. Dat blijft zo maar doorgaan. Ik Mag van geluk spreken dat ik een van deze periodes heb meegemaakt en Max ervaart nu ook zo'n periode. Maar zoals het nu gaat, blijft dit zich herhalen. Ik denk niet dat we dat moeten willen in de sport."

Hamilton spreekt uit ervaring

"Ik kan het weten: als je zo ver voor staat en een gat van 100 punten hebt naar de concurrentie, dan hoef je niet heel veel meer te doen aan de auto van dit jaar en is het mogelijk om vroeg te beginnen aan de auto voor het volgende seizoen. Met de budgetcap betekent dit dat je het geld van dit jaar kan uitgeven voor volgend jaar", zo verduidelijkt Hamilton. Het idee van de zevenvoudig wereldkampioen is duidelijk: een startdatum voor het ontwikkelen van de nieuwe auto, zodat dominante teams niet extreem vroeg beginnen aan het nieuwe jaar en dus een voorsprong opbouwen. "Op die manier krijgt niemand een voorsprong en kunnen we een echte race tegen de klok doen voor de nieuwe wagen." "Ik kan het ook fout hebben, maar er moet wel iets veranderen. Als je dit blijft doen, dan start de kampioen van het ene jaar gewoon weer vroeg aan het andere jaar", aldus Hamilton, die hoopt dat meer en meer teams de strijd aan kunnen gaan voor de titel.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje