Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton vereerd om met kampioenen Verstappen en Alonso het podium te delen

Lewis Hamilton kon geen vuist maken tegen Max Verstappen en Fernando Alonso in Canada, maar is wel in zijn nopjes met de derde plek. Om het podium te mogen delen met Max en Fernando, is geweldig.

Op gepaste afstand achter Max Verstappen kwam Lewis Hamilton deze zondag als derde over de finishlijn op het Circuit Gilles Villeneuve. Hij merkt dat Mercedes stappen blijft maken. "Ja, het was een geweldig weekend voor ons", zo trapt hij af na de race. "Langzaam maar zeker maken we terrein goed, al heeft Aston Martin met haar nieuwe updates ook weer een stap gezet. Wij zijn echter ook bezig om met nieuwe updates te komen." "Het is mooi om hier op het podium te staan, in deze prachtige stad. Het publiek is hier geweldig, geweldig, elk jaar opnieuw."

Een eer

Alhoewel Hamilton niet het gevecht aan kon gaan met Alonso, laat staan met Verstappen, is hij blij. "Het is een eer om hier op het podium te staan met twee wereldkampioenen. Ik vond het geweldig om derde te rijden en in de mix te zitten, maar we hadden net de pace niet vandaag." Hij weet wel waarom hij tekort kwam. "We wisten dat we hier een beetje zouden worstelen, want we hebben het lastig in de langzame bochten. Daar verloren we tijd op Max en Fernando, bij het uitkomen van bocht twee, bij elke bocht eigenlijk." De verschillen lijken kleiner te worden, zo merkt Hamilton tot slot op. "We hebben werk te doen om meer downforce te genereren aan de achterkant van de wagen en ook wat meer efficiëntie." "Maar zoals ik al zei: we maken terrein goed en ooit komen we er wel. Verstappen was een eind weg, maar de pace zat wel dichter bij elkaar vandaag. Het gaat de goede kant op."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje