Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verklaart onverwachte overstap: "Nieuwe jeugddroom vervullen"

Lewis Hamilton heeft op Instagram uitgebreid gereageerd op zijn overstap naar Ferrari. De Brit spreekt van krankzinnige dagen en legt uit waarom hij dit besluit heeft genomen.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton naar Ferrari: het was een paar dagen geleden nog een gekke gedachte. De Brit rijdt vanaf 2025 voor de Scuderia en sluit zo een uiterst succesvolle periode bij Mercedes af. Hamilton reageerde al kort in een persbericht van zijn huidige werkgever, maar gaat nu uitgebreid in op zijn besluit.

"Het zijn een paar gekke dagen geweest, gevuld met een reeks emoties", begint Hamilton zijn verhaal op Instagram. "Zoals jullie nu allemaal weten ga ik na elf ongelofelijke jaren bij Mercedes aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Vanaf 2025 rijd ik bij Scuderia Ferrari. Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik, na alle Mercedes-successen waar ik als kind alleen maar van kon dromen, nu de kans heb om een andere jeugddroom te vervullen. In het rood van Ferrari rijden."

Dankwoord

Hamilton bedankt Mercedes uitgebreid. "Mercedes is een groot onderdeel van mijn leven geweest sinds ik 13 jaar oud was, dus deze beslissing was de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we samen bereikt hebben en ik ben erg dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt."

Teambaas Toto Wolff en Niki Lauda worden ook in het zonnetje gezet. "Ik moet Toto bedanken voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap. Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we het meest succesvolle rijdersteam in de geschiedenis van de F1 geworden. En natuurlijk kan ik Niki Lauda niet vergeten. Niki was een enorme supporter die ik nog elke dag mis."

"Ik wil ook mijn grote waardering uitspreken voor de hele directie van Mercedes-Benz en iedereen bij het bedrijf in Duitsland. Ze hebben mij 26 jaar wereldwijd gesteund."

Tijd is rijp

Toch vindt Hamilton het tijd voor veranderingen. "De tijd is rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik in het diepe sprong toen ik in 2013 bij Mercedes begon. Ik weet nog dat sommige mensen het op dat moment niet begrepen, maar ik had toen het gevoel dat het de juiste stap was. Dat gevoel heb ik nu opnieuw. Ik ben benieuwd wat ik kan bijdragen en wat ik met Ferrari kan bereiken."

"Maar op dit moment denk ik niet aan 2025", vervolgt Hamilton zijn verhaal. "Mijn focus ligt op het komende seizoen. Ik ben gedrevener, fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes weer aan nieuwe overwinningen helpen. Ik zet me 100% in en ik ben vastbesloten om mijn samenwerking met het team goed af te sluiten."

"Ik wil iedereen bedanken voor de reis die jullie met mij hebben beleefd. Jullie hebben me allemaal gesteund terwijl ik mijn dromen najaag en ik hoop dat ik jullie trots kan blijven maken. Zoals altijd stuur ik jullie mijn liefde en positieve energie", sluit Hamilton af.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen