Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verklaart snelheid Ferrari: 'Ze hebben een zeer goed DRS-systeem'

Lewis Hamilton vermoedt dat de Ferrari's op de rechte stukken zo snel zijn door een DRS-systeem dat efficiënter dan dat van de concurrentie. Anders kan Hamilton het verschil in performance niet verklaren.

Ferrari is tot nu toe het te kloppen team gebleken dit seizoen. Waar Mercedes op de rechte stukken altijd het snelste was, houdt het team nu amper Ferrari bij. Lewis Hamilton vermoedt dat dit te maken heeft met het DRS-systeem van de Scuderia. "Ferrari is erg snel op de rechte stukken. In mijn ogen moet het team over een uitzonderlijk goed en zeer efficiënt DRS-systeem beschikken" , zo liet Hamilton na de kwalificatie weten. "Ik heb niet uitgebreid naar de data gekeken en ik weet niet waar zij precies sneller zijn dan wij en andersom, maar het is duidelijk Ferrari ten opzichte van vorig jaar enorme stappen heeft gemaakt. Ferrari is momenteel het te kloppen team."

Hamilton verloor vier tienden in de middelste sector van de baan op de snelste tijd van Vettel: "Geen idee waar dat verschil hem in zit. Ik denk dat zij met net wat meer downforce rijden." Overigens was Hamilton ondanks het gat naar Ferrari zeer te spreken over zijn auto in de kwalificatie. "Op vrijdag hadden we het moeilijk, maar een dag later was de auto al veel beter Daarvoor hebben onze monteurs vrijwel alles onder handen genomen. Natuurlijk valt er altijd nog meer te verbeteren, maar we beschikten over een redelijk goede auto."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024