Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verklaart waarom hij achterop Verstappen reed

Na een knotsgekke race in Saoedi-Arabië kwam Lewis Hamilton als winnaar over de lijn. Er waren een handvol incidenten, maar de meest noemenswaardige was het incident waarbij de Brit achterop Verstappen inreed, nadat de Nederlander hem voorbij wilde gaan. Lewis legt uit wat er in zijn ogen gebeurde.

Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten een zinderende strijd uit in de straten van Saoedi-Arabië. Werkelijk alles passeerde de revue. De Brit zegt na afloop van de race dat hij nog niet zo'n zware race heeft meegemaakt. "Ik race al lang, maar dit was ongelooflijk zwaar. Ik probeerde zo hard, maar ook verstandig te racen met al mijn race-ervaring. Het ging erom dat ik de auto op de baan hield en ik clean bleef. Dat was lastig, maar als team hebben we volgehouden." Volgens Hamilton wordt Mercedes al maandenlang tegengewerkt. "De tweede helft van het seizoen krijgen we van alles naar ons toegeworpen, dus ik ben gewoon heel trots op iedereen."

Het incident met Verstappen

Natuurlijk werd Hamilton ook gevraagd naar dat bizarre moment, waarbij hij bij Verstappen achterop reed. De Nederlander wilde hem voorbij laten nadat hij in bocht een rechtdoor was geschoten en een voordeel had behaald, maar Lewis leek die boodschap niet te begrijpen. "Ik begreep niet waarom hij best hard op de rem ging staan opeens. Toen reed ik achter op hem in en reed hij weer verder, dus ik snapte niet wat er gebeurde. Daarna kreeg ik de boodschap dat hij me voorbij zou gaan laten, dus het was wel wat verrassend", blikt hij terug.

Titelslot in Abu Dhabi

Al met al gaan de twee coureurs, als er niets geks meer gebeurt qua straffen, op gelijke hoogte naar Abu Dhabi. Hamilton weet dat het geen makkie wordt om daar Max te verslaan. "Red Bull heeft echt goede pace. Het was heel lastig om hem in te halen hier. We hebben het heel goed gedaan, en Valtteri ook. Dus we hebben mooie punten gescoord met het team, dus dit is voor iedereen in de fabriek." "Het was heel zwaar, zowel fysiek als mentaal, maar dat is hoe ik het graag heb", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'