Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2024

Hamilton verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami

Lewis Hamilton dacht in de sprintrace in Miami een punt te scoren, na rondes lang fel te hebben gevochten met Kevin Magnussen en Yuki Tsunoda. Dat punt moet hij nu toch weer inleveren, want vlak na het vallen van de vlag is Hamilton zwaar bestraft voor te hard rijden in de pitstraat.

Hamilton Miami Sprintrace
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende een drukke middag in Miami. De zevenvoudig wereldkampioen startte vanaf P12 komen en moest hard vechten om in de punten te komen. Hij kwam op zijn weg richting de punten veelvoudig in aanraking met Kevin Magnussen en later ook Yuki Tsunoda. In de laatst ronde ging Hamilton voorbij aan Tsunoda om zo alsnog het laatste punt te pakken, maar dat feest gaat alsnog niet door.

Hamilton krijgt namelijk een 'drive-through' straf, die na het vallen van de vlag is omgezet in een 20-seconden straf. Die straf krijgt Hamilton voor te hard rijden in de pitstraat tijdens de safety car periode.

Hierdoor viel hij terug van de achtste naar de zestiende positie. Teamgenoot George Russell scoorde ook geen WK-punten, waardoor het een race om snel te vergeten was voor Mercedes

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"