Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verrassend positief na voorsprong op Verstappen tijdens trainingen

Vaak is Lewis Hamilton op vrijdag na de trainingen niet heel goedgemutst, waarna hij op zaterdag er plots weer staat. Dit keer stond hij er al tijdens de eerste twee trainingen, waarna hij met een glimlach de pers te woord stond.

Nadat hij in de eerste training nog op een kleine achterstand werd gereden door Max Verstappen, was Lewis Hamilton in de tweede oefensessie aanzienlijk sneller dan zijn titelrivaal. Hij wist een dikke halve seconde te winnen op de Nederlander, waardoor hij aan het einde van de vrijdag tevreden voor de camera's verscheen. "Het was een relatief goede dag. Ik vind de veranderingen aan het circuit mooi, want het flowt nu veel meer en je kan er als coureur meer van genieten. Het zit dicht op elkaar, maar we zijn gewoon onze sessies doorgekomen. Het is nog steeds een beetje ongewis qua pace, maar ik ben er zeker van dat het net als de vorige races dicht op elkaar zal zitten", oordeelt Lewis.

Hamilton niet ontevreden met afstelling

De Mercedes-bolide van Hamilton is al een aardig eindje op weg naar de perfecte afstelling, maar het kan zeker nog beter, beaamt de Brit. "De auto voelt niet slecht. Het begon goed, waarna het iets slechter werd aan het einde van VT1, maar na wat veranderingen begon het in de tweede training weer beter." Nog wel een klein beetje werk aan de winkel dus. "Nu moeten we gewoon aan het werk, de data bestuderen en zo ontdekken waar we ons kunnen verbeteren. Het doel is om altijd beter te worden, maar het voelde in ieder geval goed", aldus Lewis.

Nog steeds lastig om te volgen

Door de veranderingen aan het circuit zou er in de race meer ingehaald moeten worden, vooral omdat de nieuwe lay-out moet zorgen voor minder vuile lucht achter de Formule 1-bolides. Hamilton probeerde het uit in zijn langere run en merkte inderdaad verbetering, maar het probleem is zeker niet helemaal opgelost. "Ik heb geprobeerd om iemand te volgen tijdens mijn lange run. Volgens mij was het Checo Perez waar ik achter reed en het was nog steeds niet makkelijk om te volgen hier, echt niet. Toch zal het beter zijn dan de vorige jaren, maar als de twee auto's hetzelfde zijn is het misschien wat anders", aldus de Brit. Hamilton lijkt in ieder geval goed gemutst op weg te gaan naar de kwalificatie en de daaropvolgende allesbeslissende race. Laat maar komen, oordeelt hij. "Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel en we hebben goede stappen gemaakt. De set-up gaan we vanavond proberen te perfectioneren en dan komen we zaterdag weer sterker terug!", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi