Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verrast door snelheid Red Bull

Lewis Hamilton moest in Oostenrijk genoegen nemen met een vierde positie. In de slotfase van de race kwam de Mercedes-coureur nog aan de staart van Daniel Ricciardo, maar wist de Red Bull niet te passeren. Ricciardo stond voor de vijfde maal op rij op het podium.

Na afloop van de race was Hamilton lovend over Ricciardo voor de camera's van ESPN. " Zijn snelheid was erg indrukwekkend. Red Bull heeft zichzelf tijdens de race sterk verbeterd. Ik gaf alles, maar kon niet op hem inlopen." " Als ze zichzelf tijdens de kwalificatie ook kunnen verbeteren dan is dat geweldig voor de rest van dit seizoen. We krijgen er dan een derde team bij aan kop van het veld."

De vierde plaats zorgde ervoor dat Hamilton zijn achterstand op Sebastian Vettel op zag lopen tot twintig punten. Eenmaal probeerde hij om Ricciardo te passeren, maar deze verdedigde goed. " Ik moet nog even in de herhaling kijken hoe ver ik naast hem zat. Misschien was het wel gelukt als ik agressiever was, maar Daniel verdedigde goed."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi