Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verrast na eigen uitspraken over zijn banden

Lewis Hamilton was in Australië verrast dat hij de tweede plaats in de race kon behouden na een zeer lange stint op de harde banden. De Mercedes-coureur dacht dat hij de finish niet zou halen, maar dat was wel het geval.

Na een vroege rode vlag in de Formule 1 Grand Prix van Australië reed Lewis Hamilton, net als veel van zijn collega's, vrijwel de hele race op hetzelfde setje harde banden. Meermaals klaagde hij op de boordradio over de lengte van zijn stint - geen onbekende boordradio van de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik weet niet of ik dit vol ga houden tot het einde", hoorden we in Melbourne. Hij hoefde de race uiteindelijk niet helemaal uit te rijden op de harde banden. Een paar ronden voor het einde werd de race opnieuw stilgelegd en kreeg Hamilton tijdens de rode vlag-situatie een setje zachte banden.

"Jeez"

Na afloop van de race moet Hamilton toegeven dat de harde band veel beter was dan hij had gedacht. "Ik had toch veel meer over dan ik dacht!", roept hij verrast tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Er was een moment waarop ik dacht dat de banden wat minder werden en Fernando (Alonso, red.) druk kon zetten." "Daarna kon ik toch mijn voorsprong behouden en had ik de pace weer te pakken. Hij versnelde twee of drie keer, en toen moest ik er echt even goed voor gaan zitten. Ik kon soms een tiende sneller zijn, maar met achttien ronden te gaan dacht ik: Jeez , ik weet niet of deze banden het uit gaan houden tot het einde van de race."

"Alonso maakt ook bijna geen fouten"

Hamilton lette op zijn bandenslijtage, maar zag Alonso steeds dichterbij komen. "Dat bleef zo totdat hij op een gegeven moment wat terugviel en tegelijkertijd kwam ik in een goed ritme. Ik kon in de laatste tien ronden het gat consolideren, hopende dat het zo zou blijven. Hij was echter heel consistent en maakte geen fouten. Fernando maakt ook bijna geen fouten, dus ik moest het wel goed doen." De Mercedes-coureur kon Alonso achter zich houden en veroverde zijn eerste podiumplaats van het Formule 1-seizoen. Max Verstappen won de race en Alonso werd derde, waardoor er een indrukwekkend drietal met in totaal elf kampioenschappen op het podium stond.

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China