Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verslagen na kwalificatie: "Vanaf hier win je de race niet"

De kwalificatie voor de GP van Japan verliep voor de Mercedes-coureurs niet zoals gewenst. Lewis Hamilton start vanaf de zesde plaats en ziet een groot gat tussen zichzelf en de coureurs van Red Bull en Ferrari.

Mercedes hoopte in Singapore op het stratencircuit mee te doen voor de overwinning. Volgens het team was het de grootste kans was om dit Formule 1-seizoen nog een overwinning te boeken. Het kwam er echter niet van en een week later in Japan gaat het tot op heden van kwaad tot erger. Lewis Hamilton en George Russell kwalificeerden zich namelijk op de respectievelijk zesde en achtste plek. Een overwinning zit er ook dit weekend eigenlijk niet in, zo beredeneert Hamilton na zijn kwalificatie. "We verliezen erg veel tijd op de rechte stukken, maar voor de rest voelde de auto goed aan. Toch verliezen we zo'n vijf of zes tienden, maar hier hadden we wel op geanticipeerd", zo baalt de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton ziet kleine kans op zondag in Japan

Tijdens de race moet Hamilton beroep doen op de weergoden om in Japan nog een goed resultaat te kunnen behalen. "Het ligt er maar net aan wat de weersomstandigheden zijn. Als het regent, dan hoeft het kijkend naar de vrijdag niet zo slecht te gaan. In ieder geval moet het iets dichter op elkaar zitten dan tijdens de kwalificatie. Hopelijk scoren we net wat beter." De kwalificatietijden tussen de pole van Max Verstappen en de ronde van Hamilton waren relatief groot. Hamilton blijft dan ook realistisch: "Het is heel wat om te zeggen dat we kunnen winnen in de strijd met deze andere gasten. Negen tienden voorsprong... vanaf hier win je de race niet."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'