© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Verstappen had Ocon de ruimte moeten geven"

12 nov. 2018 12:33 Jan van der Burgt 17 reacties
In een tijd waarin iedereen zonder enige terughoudendheid afgeeft op Esteban Ocon, laat Lewis Hamilton als één van de hele weinigen een tegengeluid horen. Wat hem betreft had Max Verstappen de botsing toch vooral aan zichzelf te wijten.

Hij vuurde direct na de race in 'cool-down-room' al woorden van gelijke strekking af op Max Verstappen zelf door te stellen dat Esteban Ocon alle recht had te doen wat hij deed. In de persconferentie momenten later onderbouwt hij die mening verder.

"Max Verstappen had daar gewoon de ruimte moeten laten aan Ocon. Dat doe je in dat soort situaties. Je kan er nu eenmaal niet zomaar vanuit gaan dat hij niet meer aan jouw binnenkant zit, enkel en alleen omdat het een achterblijver is. Je moet er rekening mee houden dat hij er nog kan zitten."

Wat Hamilton betreft had Esteban Ocon dan ook het volste recht om te proberen zich van een ronde te ontdoen, in dit specifieke geval zeker, omdat Ocon de snellere was van de twee.

"Ik snap dat Esteban aan Max voorbij wilde. Hij had nieuwere banden en als coureur wil je nu eenmaal niet vast komen te zitten achter iemand die niet volle bak in de rondte gaat. Verstappen deed dat niet, omdat hij zijn banden aan het sparen was. Het is logisch dat Ocon het probeerde en ik denk dat hij het gelijk aan zijn kant had."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen