Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Verstappen verslaan zou mijn beste prestatie ooit zijn"

Lewis Hamilton hoopt over twee weken voor de achtste keer in zijn carrière Formule 1-wereldkampioen te zijn. Max Verstappen wil daar echter een stokje voor steken. Daarom zou het volgens de Brit zijn beste prestatie ooit zijn als hij de titel weet binnen te slepen.

Lewis Hamilton moet in twee races tijd negen punten inlopen op Max Verstappen in de strijd om de Formule 1-wereldtitel van 2021. Dat is geen gemakkelijke opgave, zo weet de Brit maar al te goed. Gevraagd of het de beste prestatie uit zijn carrière zou zijn als hij over twee weken met de wereldtitel terugkeert naar huis, is hij van mening van wel. "Het zou inderdaad mijn meest significante prestatie ooit zijn in mijn carrière. Zeker weten. Ten eerste omdat het iets is dat nog nooit eerder is gedaan. Het is een van de zwaarste gevechten die de sport in een lange tijd heeft gezien", oordeelt hij. "En het is zeker de meest uitdagende titelstrijd geweest", vervolgt de Mercedes-coureur. "Dus ja ik denk inderdaad dat het alles bij elkaar op geteld mijn meest significante prestatie zou zijn. Bovendien zitten we ook nog eens midden in een pandemie."

Hamilton blijft rustig

Eerder al liet hij weten zich beter dan ooit te voelen. Aangezien het niet de eerste keer is dat de zevenvoudig kampioen voor de titel strijdt, weet hij de zenuwen naar eigen zeggen onder controle te houden. "Ik ben relaxter dan ooit, want ik ga natuurlijk al even mee. Het is niet mijn eerste titelstrijd. Mijn eerste, maar ook mijn tweede en derde had ik slapeloze nachten en dat soort dingen", erkent hij. "Ik ben nu veel zekerder van mijzelf en ik ben beter dan ooit. Ik weet dat ik niets kan veranderen aan het verleden, maar ik kan me wel zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'