Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton verwacht bestraft te worden door de FIA

Lewis Hamilton liet afgelopen december het FIA-gala aan zich voorbij gaan, nadat hij enkele dagen eerder de titelstrijd met Max Verstappen verloor. Hij verwacht er nog gestraft voor te worden.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Nadat Lewis Hamilton dramatische wijze de titelstrijd verloor tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, schitterde hij vier dagen later in afwezigheid tijdens het FIA-gala in Parijs. Net als teambaas Toto Wolff kon hij het verlies niet verkroppen en bleef hij weg bij de prijsuitreiking.

Er werd lang gespeculeerd over de eventuele gevolgen. Zou hij misschien zelfs een straf kunnen krijgen voor de eerste Grand Prix? Dat gaat niet gebeuren, maar mogelijk zit er nog wel een klein staartje aan het verhaal.

Boete

Het is en blijft namelijk een overtreding van het reglement, waarin staat dat de top drie van het Formule 1-seizoen acte de présence moeten geven in Parijs. Hamilton gaat er dan ook van uit dat hij nog een straf zal krijgen, zo verklaart hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Er zal een soort boete komen", vertelt Lewis. "We (de FIA en Hamilton) hebben er echter voor gezorgd dat dat geld naar een goed doel gaat voor minderbedeelde jongeren, die zo interesse kunnen krijgen in de engineering kant van de autosport"

Hamilton werkt nauw samen met de FIA

Na de grote teleurstelling die Hamilton afgelopen jaar moest verwerken, heeft hij op weg naar het nieuwe seizoen samen met de FIA gewerkt aan verbeteringen. "Ik werk zo hard als ik kan met hen samen en met de andere teams in de sport, zodat dingen er in de toekomst beter aan toe gaan."

De zevenvoudig kampioen is blij met de wijzigingen die de autosportbond heeft doorgevoerd na de gebeurtenissen in Abu Dhabi. "We verwelkomen de veranderingen die ze hebben voorgesteld. Hopelijk is het voor iedereen zo beter. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is en dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn. Dat is waar we als coureurs om vragen", aldus de Brit.

Ook interessant:

F1-preview | Verstappen heeft medelijden met Mazepin, Hülkenberg vervangt Vettel

Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de Formule 1-wereld en wat moet jij weten voordat het Grand Prix-weekend van Bahrein begint? In onderstaande video praten we je binnen een paar minuten bij!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

40 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen